mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vincze Ottó: Rengeteg tehetséges gyerek focizik az országban

Vincze Ottó labdarúgó-pályafutása befejezése után a jövő nagy futballistáinak felkutatására tette fel az életét. Mindezt most a Danone Focikupa a Gyermekekért torna magyarországi tiszteletbeli nagyköveteként teszi úgy, hogy még a legapróbb falvakba is elmegy, hogy saját szemével lássa a tehetségeket.


Vincze Ottó elmondta, nem idegen tőle ez a terület, hiszen pályafutása befejezése után azonnal megtalálták olyan felkérések, amelyekben a tehetséggondozásban, a jövő generáció nevelésében próbálhatta ki magát. – Megtetszett ez a fajta feladat – mondta Vincze Ottó. – Talán épp ezért lettem később a családi fociprogram, a győri labdarúgó-akadémia vagy épp az Erzsébet-tábor tematikus focitáborának vezetője. Emellett csak tavaly közel hatvan iskolában voltam, ahol az egészséges étkezést és a sport jelentőségét népszerűsítettem. A Danone Focikupa a Gyermekekért torna magyarországi tiszteletbeli nagyköveti program nagyon szép kihívás számomra. Járhatom az országot, láthatom az ifjú tehetségeket. Azokat is, akik nem jutnak el a budapesti nagydöntőre. A focista állítja, rengeteg tehetség van az apró falvakban. A lehetőség megvan bennük, és ez a nagyköveti felkérés arról szól, hogy ezeket a tehetségeket felfedezzék és a legközelebbi tehetséggondozóba irányítsák. Vincze Ottó elmondta, igazából nem az a kérdés, hogy vannak-e tehetségeink, hanem az, hogy a gyerekek sportolnak, fociznak-e még annyit, mint az ő gyermekkorában vagy régebben. – Pont ezért van szükség a helyi „Józsi bácsikra”, akik szeretetből és elhivatottságból keresik a tehetségeket, és az ilyen programokra, hogy a rendszer működjön, és ne véletlen derüljön ki egy gyerekről, hogy tehetséges.

 

Két magyar csapat is utazhat Barcelonába!

A FIFA által is elismert Danone Focikupa a Gyermekekért torna a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgókupája, amelyen világszerte eddig több mint 2,5 millió gyermek vett részt. A Danone az Egy életünk van és egy bolygónk elnevezésű küldetése nyomán népszerűsíti az egészséges életmódot és a kiegyensúlyozott táplálkozást. A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott focikupa célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget. A torna magyarországi döntőjét június 15-én a Vasas Sportcentrumban rendezik. Idén két csapat – a tavalyi győztes, a felcsúti Puskás Akadémia és az idei győztes csapat – utazik majd Barcelonába, a nagy nemzetközi döntőbe, ahol több mint 30 ország között képviselik hazánkat. A nemzetközi torna fővédnöke Zinédine Zidane.



A Pátkai A szombathelyi helyzet előre vetíti a magyar futball jövőjét?