mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bizony, erre kevesen fogadtak volna! Vagy sokan!

"Szeretném elhinni, hogy semmi köze ennek az eredménynek ahhoz, hogy a diókat felvásárolta Lölő"  - írta az egyik barátom a Ferencváros-Diósgyőr lefújásának pillanatában. A téli pihenő utáni első bajnoki meccsen ugyanis a sereghajtó Diósgyőr a világ legfurcsább edzői húzásával 1-0-ra nyerni tudott az Üllői úton.

Bizony kevesen fogadtak volna arra, hogy a Diósgyőr nyerni tud az Üllői úton. A Fradi ugyanis még egyetlen egy vereséget sem szenvedett el a 2020/21-es bajnokságban, nem mellesleg hazai pályán 2017-ben kaptak ki utoljára.  Ezzel szemben a Diósgyőr még a mostani győzelem ellenéri is tökutolsó, és összesen négyszer tudott nyerni.

Tehát mint írtam, kevesen fogadtak volna a diósgyőri győzelemre.
Vagy sokan!

Merthogy közben a diósgyőri olyan tulajdonosváltáson esett át, ami finoman szólva is furcsa, és maradjunk annyiban, hogy a klub „ erősen belső bizalmi körbe” került. Na jó, ennél keményebben is lehet fogalmazni, amit egyébként ebben a cikkben meg is teszek.

No persze, igazi „szemétség” lenne tőlem, ha elvenném a dicsőséget a diósgyőri játékosoktól, és ezt nem is teszem. Főleg úgy nem, hogy a pár napja kinevezett új edző, Zoran Zekic olyan taktikai húzással állt elő, amelyről még sokat fogunk beszélni, és amilyet a világ még nem látott.

Zekic mester ugyanis 0-0-s állásnál, 9 perccel a meccs vége előtt pályára küldte azt a Suljicot, aki most tért vissza Magyarországra, és aki egyébként valóban olyannyira tud futballozni, hogy egykor még a honosítása és a válogatottba való meghívása is szóba került. Sulic pedig köszönte a bizalmat, alig 20 másodperc elteltével, a második labdaérintéséből - miután kényszerítőzött az egyik Fradi játékossal - gólt szerzett.

 

 

Erre mondják, hogy így kell cseréni, de itt még nincs vége a sztorinak: egy perccel a gól után cserére készülődött a DVTK, és láss csodát, de a mester lehozta – Suljicot.
Azt, aki 2-3 perccel azelőtt állt be, és aki győztes gólt szerzett.

Nem csoda, hogy maga a játékos sem értette, mi is történik valójában.

Mit ahogy sokan nem értik.
És mielőtt a miskolci szurkolók „megköveznének”, tényleg dicséret illeti csapatukat, de azért azzal a mondattal zárnám ezt a cikket, melyet a barátom küldött a lefújás után:
„Szeretném elhinni, hogy semmi köze ennek az eredménynek ahhoz, hogy a diókat felvásárolta Lölő”
És szerintem ezt a diósgyőri szurkolók is szeretnék!


 

 



Hogy lehet Mészáros Lőrincé a Diósgyőr? Bejött az edzőváltás: 3 meccs, 2 rúgott, 12 kapott gól!