mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bejött az edzőváltás: 3 meccs, 2 rúgott, 12 kapott gól!

Korábban már írtam az újpesti edzőváltásról, és annak érthetetlenségéről. Nem a lilák ellen mondom, de nagyon remélem, hogy a Megyeri úton saját kárukon tanulják majd meg, hogy nem küldök el egy edzőt, amelyik benntartotta a csapatot, és hozok helyette egy olyan külföldi trénert, aki egy magyar csapatot már kiejtett az NB I-ből.


„Mindenekelőtt azt vártuk idén, hogy versenyben legyünk a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért. Emellett letámadáson és gyors szélsőjátékon alapuló támadófutballt akartunk látni Újpesten.”

Mindezt Berta Csaba, az Újpest ügyvezetője mondta, miután leváltották Predrag Rogant, és kinevezték helyére Michael Oenninget.

Azért erőssen kiváncsi lennék, ez a klubvezető mit is gondol a nemzetközi kupaindulás és az Újpest kapcsolatáról!

 A német trénet aztán már az első nyilatkozatában kijelentett, legalább kettő, de inkább két és fél évre van szüksége, de azért azt bátran kijelenthetjük, hogy ennyit nem fog kapni.

Főleg úgy nem, hogy a vezetőségtől elvárt támadójáték tökéletesen megvalósult – csak épp az Újpest ellenfeleinél. A csapat ugyanis eddig három meccset játszott, ezeken két gólt szerzett – és tizenkettőt kapott. Nem mellesleg a Fehérvártól kapott ötös után most a Fradi vágott négyet a Megyeri úton, ami hatványozottan fájhat a lila-fehér szurkolóknak!

Berta egyébként már a kinevezés pillanatában „okos kis” választ adott, miért pont Oenningre esett a választásuk. Azt mondta, idézem: „korábbról ismertük, hiszen a Vasas vezetőedzőjeként már dolgozott Magyarországon. Emellett meggyőző volt a munka, amelyet a korábbi csapatainál végzett. Az általa képviselt felfogás könnyen összeegyeztethető a klub filozófiájával.
Már akkor is kifejtettem, az újpesti klub vezetői tuti a cseh kettőt nézték, mert azzal  az Oenninggel, aki szerintünk meggyőző munkát végzett Magyarországon, és általa képviselt felfogás könnyen összeegyeztethető a klub filozófiájával, legutóbb épp simán kiesett a Vasas az NB I.-ből.

És most már az Újpest is kieső helyen van.
És mint mondtam, nem a lilák ellen, de remélem, ki is esik.
Mert akkor talán megtanulják Újpesten is, hogy nem kell mindig edzőt váltani. Sőt, talán megtanulják, hogy egy itthon egyszer már megbukott, azóta igazából sehol nem dolgozó, legalábbis eredményt el nem érő külföldi edző helyett akár magyar trénert is ültethetnének a padra!

Ilyenkor azért mindig elgondolkozom azon, hogy vajon a tulajdonos előveszi-e azt a szakembert, aki kitalálta, hogy Oenning legyen az edző? Mert az hagyján, hogy úgy néz ki, a német trénernek semmi köze az Újpest játékához, de vajon az a „jópofi” tanácsadó, aki beajánlotta az edzőt, kap-e valamilyen büntetést.

Mert én tuti az ő fizetését venném el elsőként!



Bizony, erre kevesen fogadtak volna! Vagy sokan! Már bocsánat, de tényleg hülyének néznek mindenkit!