mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Valljuk be, ez azért egy kicsit érthetetlen!

Tegnap jelentették be, hogy Dárdai Palkó, azaz Dárdai Pál a Herthából Fehérvárra szerződik. Az első szó, ami erről eszembe jut az, hogy….

 

Érthetetlen.

Ki akarnak a Bundesligából Magyarországra szerződtetni?
Persze, azokon kívül, akik nem játszanak a Bundesligában. Meg azokon kívül, akik itthon sok több pénzt kereshetnek sokkal kevesebb munkával, mint a Bundesligában!

Az is érdekes, hogy a bejelentés szerint az ifjú Dárdainak Hollandiából és Ausztriából is voltak ajánlatai, de oda nem akart menni.
Őt a fényes magyar futball, a magyar közeg vonzotta.
Persze, az lehet egy magyarázat, hogy már gyerekkorában is sokat játszott a fehérvári stadionban – ami ugye akkor még a mostani állapotában nem is létezett.

Merthogy Dárdai Pál – aki állítása szerint sosem szólt bele az ilyen döntésekbe – sem tudta másként magyarázni az igazolást.
„Azt tudni kell, hogy már gyerekként sokszor járt a Sóstói Stadionban Vidi-meccsen, vannak ismerőseink a környéken, ismeri a fehérvári közeget. Szóval az egész az ő ötlete volt, ezt így kigondolta magának, én pedig ahogy eddig sem, most sem szóltam bele a döntésébe.

Az is lehet, hogy az ifjú Dárdai ugyan még sosem játszott a magyar közegben, gondolta, kipróbálja magának.

Szóval az első szó, ami az átigazolás kapcsán az ember eszébe jut, az, hogy ez…érthetetlen….
megmagyarázhatatlan.

És ennél még sokkal csúnyább szavak is eszembe jutnak – de ezeket most nem írom le. Persze, lehet, hogy ez lesz a csúcs Dárdai Palkó pályafutásában!

 


 



Rogannal nem látták nemzetközi szereplés elérését, ezért hoztak Újpestre egy edzőt – akivel kiesett a Vasas Amit Diósgyőrben műveltek Geri Gergellyel, az vicc! Bár azt hiszem, a tréner nem nagyon nevet!