mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tán az oroszokat is meg kellett volna kérdezni!

A napokban írtam egy anyagot arról, hogy a menedzserek által „támogatott” cikkek szerint Dzsudzsák Balázst ismét fel Európa meg akarja venni. Nem rosszindulatból, de azt írtam, hogy ez semmi más, mint sima marketing kommunikáció. Ma az oroszok is megszólaltak az ügyben. Nem fogják kitalálni, mit mondtak.


 
Az elmúlt hetekben a menedzser által „biztatott” újságban és internetes oldalakon számos olyan cikk jelent, meg, miszerint a nagy orosz válság miatt most már biztos eladják Dzsudzsák Balázst. Ráadásul a magyar válogatott kapitányáért ismét sorban állnak az európai klubok – mondom, állítólag.

Néhány nappal ezelőtt is azt írtam, hogy ez semmi más, mint kamu.
Ugyanolyan kamu, mint amit nyáron játszottak a menedzserek és az – már bocsánat – újságírók.
Emlékeznek, amikor szinte már csak Dzsudzsák aláírása hiányzott a liverpooli szerződésről, csak később kiderült, Liverpoolban kis túlzással nem is ismerik Dzsudzsákot.

Ugyanez a helyzet most is.
a menedzser által „biztatott” újságban és internetes oldalak csak írták a cikkeket úgy, hogy közben senkit sem kérdeztek meg. Például nem kérdezték meg az oroszokat, hogy valóban olyan súlyos-e a helyzet, hogy úgy akarják eladni Dzsudzsákot, hogy buknak rajta potom 8-10 millió eurót.



Dzsudzsák Balázst nem akarja eladni a Dinamo. Akkor sem, ha menedzsere ezt akarja elhitetni


Most megszólaltak a Dinamo vezetői is. Kiderült, eszük ágában sincs eladni a magyar játékost. Mint mondták, a vezetésnek semmi oka nincsen arra, hogy eladja a labdarúgót, nincsen olyan pénzügyi kényszer, ami az üzletkötést indokolná. Sőt, amennyiben a következő hónapokban sem áll be változás ezen a téren, a szerződés meghosszabbítása is előtérbe kerülhet.

Dzsudzsák a rengeteg pénzt választotta a normális, európai futballkarrier helyett akkor, amikor Oroszországba szerződött. Az Anzsi után a Dinamo Moszkva egy lépéssel jobb választás, de a játékos többször nyilatkozta, most már menekülne Oroszországból. Nem csoda, hogy a menedzsere nemcsak itthon, de Európában is „szórja” az információkat.

Ám az oroszok gyorsan rövidre zárták az ügyet.

Kijelentették, hogy mivel Dzsudzsák szerződése 2015. december végéig érvényes a Dinamónál, azaz a szélső egyelőre még nem nagyon "ugrálhat", nem tárgyalhat szabadon az esetleges érdeklődőkkel.

A legfelháborítóbb, hogy azok az oldalak, melyek eddig harsogták a kamut, most vezető anyagban számolnak be arról, hogy Dzsudzsák minden bizonnyal Moszkvában marad. Egyébként pont ez játszódott le nyáron is.

Tessék így kezelni a menedzserek által fizetett cikkeket.

 



Ugrás az elitbe Szép volt kaposvári vezetők!