mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Magyar játékosokat dicsérnek Lengyelországban. Nem kicsit. Nagyon!

Guzmics Richárd és Lovrencsics Gergő is előkelő helyen végzett a PilkaNozna posztonkénti rangsorában.


Lovrencsics Gergő már-már igazi sztár Poznanban. Tavaly is szerepelt vicces videón, most is benne volt a klub karácsonyi üdvölő filmjében. Sőt, a klub tv csatornája karácsonyi interjút is készített a magyar szélsővel.



Lovrencsics Gergő a Poznan egyik erőssége

 
A kedvenc karácsonyi ételem a három tradicionális ünnepi fogás, a halászlé, a töltött káposzta és a bejgli. Lengyelországban nem tudok annyit enni, mint amennyit szeretnék, úgyhogy ilyenkor ebben a sorrendben fogyasztom őket. Gyerekkoromban mindig azt az ajándékot találtam a fa alatt, amit szerettem volna, eddig nem csalódtam a Télapóban. A legkedvesebb mind közül egy horgászbot volt, hiszen nagyon szeretek horgászni. Tizenhárom éves lehettem, amikor azt találtam a fa alatt, a következő évben az is volt az első, hogy elmentem horgászni. Bár nem lehetséges jelen pillanatban, de egy bajnoki címet szeretnék kapni karácsonyra. Viszont ha megelőlegezné nekünk a Télapó, hogy megverjük a Lechia Gdanskot, annak már örülnék – mondta Lovrencsics az interjúban. 

A játékos a negyedik legjobb futballista lett posztján. A lap szakírója hozzáteszi, a magyar játékosban ott van a nagy lehetőség, de azért játszik még mindig Lengyelországban, mert ezt nem tudja mindig előhozni magából. „Régóta van a Lechnél, de az az emberérzése, hogy a legjobbját még nem láttuk, még várunk arra, hogy egy teljes idényt csúcsformában játsszon végig. Ősszel sérülések hátráltatták, de a tavasz az övé lehet. Az ő legjobb formája akár a Lech Poznan bajnoki címét jelentheti" – olvasható az értékelésben.

Guzmics Richárd körül érezhetően megfagyott a levegő itthon a romániai hibája után. Talán ő is érezte, környezetváltozásra van szüksége, ezért nyáron nem hosszabbította meg szerződését a Haladásnál. Sokáig úgy nézett ki, ez hiba volt, hiszen egyetlen csapat sem jelentkezett érte. Végül a Wisla Krakkóba igazolt, ahol egy látványos hibával mutatkozott be, ám a bizalom meg volt felé, és a védő ezt jó játékkal hálálta meg.



Guzmics egyértelműen jó döntést hozott, amikor Lengyelországba szerződött
 

„Guzmics Richárd szeptemberben mutatkozott be a Wislában, azonnal meghatározó játékos lett a csapatában, stabilitást adott a védelemnek. Ami aggasztó lehet, hogy nem először küzd térdproblémával, hat hétre kidőlt, s nagy kérdés, milyen lesz a tavaszi formája" – írja a szaklap, amely szerint a középső védők rangsorában az ötödik helyen végzett a magyar játékos.
 





 



Jó év volt ez - a futsalosainknak A propagandagépezet beindult