mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Háború – a csődig?

Azt gondolom, hogy Roderick Duchatelet nem mérte fel pontosan, kivel, kikkel, milyen erővel áll szemben. Azt is gondolom, az újpesti drukkerek  addig feszítik a húrt, amíg az összes hazai meccset zárt kapuk mögött kell majd játszania a csapatnak. És akkor még nem beszéltünk az esetleges pontlevonásról.

Roderick Duchatelet tántoríthatatlan – legalábbis egyelőre.
Ez a szerencsevadász belga önhatalmúan megváltoztatta az 1885-ben alapított Újpest címerét. Tette ezt úgy, hogy ez ellen mindenki tiltakozott.
Tette azt úgy, hogy úgy néz ki, erre egyáltalán nincs joga, hiszen az anyaegyesület, azaz UTE beleegyezése nélkül ezt nem teheti meg.
Tette ezt minden magyarázat indoklás nélkül.

Az új címer...bocsánat, az a valami, amit új címernek kitaláltak, annyit sem érdemel, hogy megmutassuk, miként azok, akik ezt az eszement ötletet végig vitték, annyit sem érdemelnek, hogy többet leírjuk a nevüket.

Az viszont egyértelmű, hogy a lila-fehér drukkerek ezt nem hagyják, nem hagyhatják annyiban.

Előbb csak tüntetést szerveztek, amitől a belga olyannyira megijedt, hogy még egy edzőmeccset is zárt kapusnak nyilvánított. Arra azonban ő sem gondolt, hogy a szurkolók tesznek arról, hogy Duchateletnek egyetlen forint árbevétele se legyen a hazai meccsekből.

A szurkolók már az első fordulóban tettek arról, hogy tetemes pénzbüntetés mellett felfüggesztetett stadionbezárást kapjanak a lilák, amit aztán a második forduló után „élesített” is a szövetség. Az más kérdés, hogy egyelőre nem tudni, hogy a következő, Vasas elleni meccs, vagy a klub fellebbezése esetén a Diósgyőr elleni összecsapás lesz-e zárt kapus.

Az biztos, hogy Újpesten a vezetők úgy készülnek, hogy hétvégén nem lesznek nézők, sőt, talán arra is felkészültek, hogy további zárt kapus meccsek jöhetnek. Az Újpest hivatalos honlapja a megjegyzi, hogy a Vasas elleni folyamatban lévő stadionbezárás a Ferencváros elleni mérkőzés után ítélt szankciók vonzata. A Paks elleni felfüggesztett stadionzár továbbra is elbírálás alatt áll a Fegyelmi Bizottságnál. Ennek értelmében a klub további zárt kapus mérkőzésekre számíthat a jövőben.

Véleményem szerint a belgának át kellene gondolnia ezt a címer dolgot, mert attól tartok, hogy a szurkolók nem állnak meg itt. Azt hiszem minden fordulóban tesznek majd azért, hogy az MLSZ egyre nagyobb büntetéseket szabjon ki a klubra.



Hozzá kell tenni, a szurkolók ezzel nem csak a tulajdonost, és a szerintük áruló játékosokat büntetik, hanem az ellenfél szurkolóit is.
Persze, számukra ez a leglényegtelenebb.

Nekik az a lényeg, hogy Magyarország egyik legrégebbi, legnagyobb tradíciókkal rendelkező csapata visszakapja a címerét, amelyért az elmúlt több mint száz évben világsztárok küzdöttek a pályán.

És a szurkolóknak jelenleg az az egyetlen fegyverük, amit most tesznek.
És…..óriási a kérdés, hogy ezért hibáztathatóak-e vagy sem?



Vajon miért éri meg nyár közepén kezdeni a bajnokságot? Ez igazán szép volt, azaz még a végén megtanulunk focizni!