mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez igazán szép volt, azaz még a végén megtanulunk focizni!

Ezen sorok írása közben sem igazán tudom eldönteni, hogy álom volt vagy tényleg megtörtént, hogy a Videoton legyőzte a Girondins de Bordeaux csapatát 1-0-ra és  2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal bejutott a labdarúgó Európa-liga főtáblájának „előszobájába”, a playoffkörbe. 

Bevallom őszintén az első három perc után odafordultam a mellettem ülőhöz és megkérdeztem, hogy a Girondins de Bordeaux játszik piros-kék mezben és a Videoton fehérben, vagy mi a jó isten folyik itt? Kiderült, hogy nem én keverem össze a mezeket, valóban a Videoton parádézik.

A fehérvári labdarúgók hatalmas szívvel és magyar viszonylatban lehengerlően jól játszottak az első pillanattól kezdve.
 
Látjátok fiúk? Így is lehet futballozni!
Az ilyen pillanatokért érdemes kimenni a stadionban, érdemes szurkolni. Ha az ember látja, érzi a csapaton az akarást és ehhez még szép, kiegyensúlyozott, technikás játék is társul garantált a siker és esetleg még a stadionok is megtelnek. 

Magyar csapattól ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt én nem is tudom mikor láttam utoljára.
Főleg nem az európai kupaporondon.
Mindenesetre a Videoton csütörtök este a Pancho Arénában követendő példa lett minden magyar csapat számára, amely szeretné kiérdemelni a szurkolók megbecsülését.
Ilyen produkcióval még az esetleges kiesés is bocsánatot nyerhet.

És akkor még nem beszéltünk Ezekiel Henty játékáról, aki már az első igazi tétmeccsen bizonyítja, lehet jó érzékkel légióst igazolni.  A Lokomotiv Moszkvából érkező játékos folyamatosan veszélyt jelentett az ellenfél kapujára és azt is megmerem kockáztatni, hogy az év igazolása a nigériai.
 
Látjátok fiúk....így is lehet.



Háború – a csődig? Ki az az elvetemült ba...m, áll.t, aki szerint extrém melegben kell fizikai tesztet futni?