mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon miért éri meg nyár közepén kezdeni a bajnokságot?

Csak nem akarnak visszatérni a nézők a lelátókra. Persze, mit is várjunk akkor, ha a nyár közepén kezdődik a bajnokság és akkor, ha az MLSZ már a második fordulóban zárt kapus meccset rendel el – hozzátéve, hogy jogosnak tűnik a büntetés, de minden bizonnyal nem ez lesz a megoldás. Mindeközben külföldön azért marad el edzőmeccs, mert túl sok néző akarta megnézni.

Nem változik a helyzet, alig mennek ki a nézők a meccskre

Évek óta probléma, hogy mikor kezdődjön a bajnokság.
Az tuti, hogy örült baromság Magyarországon július közepén bajnokit rendezni. Egészen egyszerűen azért, mert a meccsre járási kultúránk a ”béka segge” alatt van, így elképzelhetetlen, hogy a „nagy tömeg”, melyet évek óta „odaképzel” az MLSZ a lelátókra, 40 fokban a stand és a pihenés helyett a meccset választaná.

Persze, az is biztos, hogy évek óta hallgatjuk, hogy azért szükséges a korai kezdés, mert a tél miatt novemberben vagy épp februárban nem lehet meccset rendezni, (meg ugye jövőre vb, igaz, azt már tuti nélkülünk rendezik meg) csakhogy idén már csak talajfűtéssel rendelkező stadionban lehet játszani, így ez az akadály elhárult.

Persze, tudom én is, hogy februárban vagy novemberben sem lesznek többen a lelátókon, mint ahogy mondjuk, egy szerdai fordulóban sem lennének, ám mégis azt gondolom, hogy a nyár közepén arra várni, hogy a drukkerek megtöltik a lelátót – nos, nyílván (és bocsánat a szóért) de hatalmas baromság.

Mindeközben a múlt héten Ausztriában azért maradt el az Udinese-Hannover edzőmeccs, mert a stadion, ahol a meccset rendezték volna, csupán 2430 főt tud fogadni, de a meccsre több mint 4000 néző érkezett volna, köztük majdnem 300 huligán.

Mindeközben nálunk még az edzőmeccsek is zárt kapusak, nehogy a drukkerek találkozzanak a játékosokkal.

Lehet, itt is van egy kis különbség!



Realitás Háború – a csődig?