mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Azért szép volt, Honvéd!

A bravúr nem jött össze, de azért most nem szabad egy rossz szót sem kiejteni, leírni a Honvéddal kapcsolatban. Mert bár a magyar csapat kettős vereséggel esett ki a Bajnokok Ligájából, a Honvéd becsülettel helyt állt egy jobb csapat ellen.

Ha valamit tutira vettek Izraelben, az a Hapoel Beer Seva továbbjutása volt. Nem azért, mert lebecsülték volna a Honvédot, hanem azért mert a Hapoel egyszerűen jobb csapat, mint a Honvéd. Mindezt egyébként a tavalyi nemzetközi kupaszereplése is bizonyít.

Sajnos ott tartunk, hogy amíg alig húsz évvel ezelőtt Sallói, no és persze Pisont volt az „igazi király” Izraelben, addig mára ezen csapatok lényegében oktatják a magyar csapatokat.  Sajnos ott tartunk, hogy míg például a Hapoel Beer Seva dúskál az anyagiakban, addig a magyar bajnok írd és mond, egyetlen szponzorral sem rendelkezik.

Nemhogy az üzleti szférából, de még állami pénzből sem támogatják (persze a TAO-n kívül) a klubot abban az országban, ahol több csapat is lényegében a „nagy közösből” el. Még akkor is, ha ezt így nem nevezik nevén.

Ennek tükrében nem meglepő, ha a Hapoel volt a selejtező esélyese, és bár a Honvéd idegenben reménykeltő 2-1-es vereséget szenvedett el, tegnap a vendégek lényegében 20 perc alatt eldöntötték a továbbjutást.

A piros-feketék viszont minden dicséretet megérdemelnek, mert ekkor sem adták fel, egyenlítettek, és bár a végén itthon is 3-2-es vereséget szenvedtek, nem igazán lehet egy rossz szavunk sem.

Azt nem mondhatjuk, hogy a Honvéd „nagyot alakított” volna a nemzetközi kupaporondon, de valljuk be, ezt egyetlen magyar csapatra sem mondhatjuk el.

Még azoktól sem, melyekben csak úgy öntik a pénzt!



Bravúrra várva! Realitás