mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egy sima egy fordított? Nem, két sima!

Bevallom, nem erre számítottam – már ami a Vasas Európa Liga meccsét érinti. Izraelben sokkal jobban játszott a csapat, de valljuk be, tegnap pillanatnyi esélyes sem volt a továbbjutáshoz. A Ferencváros azonban hozta a kötelezőt, így jöhet a következő kör.

Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a Fradi tegnapi meccséből. A zöld-fehérek nagyobb megerőltetés nélkül hozták a kötelezőt, és bár én is hallottam a riporter azon kijelentését, hogy „ez a játék bizony kevés lesz a dánok ellen a következő fordulóban”, azért az egy teljesen más meccs lesz. Egyrészről a Jelgava koránt sem állította nehéz feladat elé az épp alakulóban lévő Fradit, másrészről a Midtjylland elleni meccsig van még egy hét. Ott az ellenfél is erősebb lesz, nyilván a Fradi is mást játszik majd.

Ami a Vasast illeti – nos, őszintén hittem, hogy sikerül ledolgozni az egy gólos hátrányt, de tegnap tisztán látszott, a Beitar jobb csapat. Sőt, talán az is, hogy az izraeliek az első meccsen lebecsülték a piros-kékeket, de a visszavágón nem tették meg ezt a szívességet.

Felesleges lenne arról beszélni, hogy mi lett volna ha kint megmarad a 3-1-es Vasas vezetés, vagy ha tegnap bemegy Remili szabadrúgása, mert a pályán az történt, amit a Beitar akart, és végül úgy lett 3-0, hogy Nagy kapus legalább három óriási védést bemutatott.
Sajnos az volt az érzésem, ha a Vasas nyerni tudott volna Izraelben, akkor sem jutott volna tovább, mert a Beitar tegnap a futball szinte minden elemében felülmúlta ellenfelét. Ettől függetlenül csak dicséretet érdemelnek az angyalföldi futballisták, mert mindent megtettek a sikerért, még az utolsó percekben is mentek előre, de ez most ennyire volt elég.

Jövő héten újabb erőpróba vár csapatainkra.

Teljesen felesleges lenne azt mondani, hogy a Videoton az esélyesebb a szinte mindenki által ismeretlen Nomme Kalju ellen, mert a máltai Balzanről sem hallott eddig senki, aztán a Vidi mégis képes volt három gólt kapni tőlük.
Az viszont biztos, hogy a Ferencvárosra és a Bajnokok Ligájába beszálló Budapest Honvédra is komoly és nehéz erőpróba vár!



Én szégyellem magam – remélem a Videoton és... a riporter is Rózsa úr...be kellene fejezni ezt a flegma viselkedést!