mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Honvéd bajnoki címe több, mint egy bajnoki cím!

Idén a Videoton lesz a bajnok – mondták a bajnokság előtt rengetegen. Hogy miért? Mert felülről így rendelték el – szólt a válasz. A Honvéd azonban nagyszerű szakmai munkának köszönhetően beleszólt a „nagyok” dolgába, és ezzel  ismét -  tavalyhoz képest hasonlóan – ismét bebizonyosodott, hogy nincs előre lefixált bajnokság.



Egy évvel ezelőtt a Fradi utcahosszal nyerte a bajnokságot. Akkor is sokan azt mondták, hogy ez előre le volt fixálva, pedig a Fradi tavaly csak tényleg a legjobb volt, nem mellesleg minden bejött nekik. Ám a tavalyi bajnokság tisztaságát bizonyítja, hogy a rossznyelvek ellenére nem ejtették ki a Vasast, és nem „fogták meg” a Puskás Akadémia kezét – persze mindent a futballpályán értem és nem a központi támogatások elosztásánál. (Tán utóbbinak köszönhető, hogy a háromnegyed ország a Honvédnak szurkolt a tegnapi meccsen)

Őszinte leszek!
Én is azt hittem, hogy a Videoton lesz a bajnok idén.
Nem azért, mert ez „valakik” megmondták volna előre, hanem azért, mert égtelen sok pénzt költöttek új játékosokra.

Hozzá kell tennem, épp ezen az oldalon „kértem” a Videoton vezetőit, hogy ne váltsák le tavaly tavasszal sikeres edzőt egy külföldire, mert az még sosem okozott eredményességet a Vidinek. És ez most is bebizonyosodott, hiszen a „szakértők” vagy épp a múlt „nagy” játékosai szerint a székesfehérvári csapatnak a keretet nézve ugyanolyan főlénnyel kellett volna nyerni a bajnokságot, mint nyerte tavaly a Fradi.

Ám egyrészről a Videoton korántsem futotta be azt az ívet a bajnokságban, amit sokan jósoltak, másrészről senki nem számolt a Honvéddal. Azzal a Honvéddal, ahol úgy néz ki, beértek az akadémisták. Ahol  megtalálták azt az edzőt, aki újra csúcsra viheti a csapatot. Ahol a hírek szerint nem osztogatnak 3-5-7 milliós fizetéseket,  de ahol sikerre éhes honi fiatalok mellett minőségi légiósokat igazoltak.

A Honvéd idén bebizonyította, hogy lehet egy csapat sikeres magyar fiatalokkal. Sőt, az általam csak Szabó Györgynek hívott – hiszen ez a neve – tulajdonos rájött, a sikerhez kellenek a szurkolók is. Épp ezért komoly lépéseket tett a békülés felé, írhatnám úgy is, komoly gesztusokat tett a szurkolók felé, akik ezt viszonozták, melynek köszönhetően a bajnokság nagy részében idegenben is hazai pályán érezhették magukat a játékosok.

A Honvédnak hatalmas taps és gratuláció jár.
A csapat csúcsra ért, de ez a siker nem csak a Honvéd, hanem a magyar futball – legyen az akármilyen – sikere is.



Fricska a károgóknak! A kupadöntő margójára