mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ugye Fiola Attila csak viccelt?

Fiola Attila olyat mert mondani a tegnapi, futballnak csúfolt Vidi-produkció után, amelyre talán még nem volt példa a magyar futballban. Szerinte szinte nem tudtak felkészülni a luxemburgi ellenfélből, mert túl sok játékost szerződtettek.


„Túl sok új játékosunk van, még nem sikerült őket csapattá gyúrni, még akadozik a játék”

Ugye, ismerik ezeket a mondatokat? Általában a magyar csapatok edzői szokták ezt mondani egy-egy kínos eredmény, vereség után.

Nos, kínos eredményből most sincs hiány: a „kötelezően támogatásként odaadott” milliókból felduzzasztott magyar bajnok mindössze 1-1-es döntetlent játszott a luxemburgi bajnok otthonában úgy, hogy simán, több góllal is kikaphatott volna.

Fiola Attila, a Vidi válogatott védője azonban most megfordította a már-már örökbecsű mondást, azaz nem az volt a baj, hogy a Vidi sok új játékost igazolt és ezért nem ment a játék, hanem az volt a baj, hogy…az F91 Dudelange szerződtetet túl sok játékost!

Nehéz volt felkészülnünk az összecsapásra, hiszen ellenfelünk tíz új játékost is szerződtetett a felkészülési időszakban, akiket együtt még nem igazán láttunk játszani" – idézi a molvidi.hu Fiola Attilát.

A Vidi azért találta el mindössze kétszer az ellenfél kapuját, mert a Dudelange-nak tíz új játékosa van.

A Vidi azért maradt alul szinte minden mutatóban – szögletek, kapura lövések száma -, mert  a Dudelange-nak tíz új játékosa van.

Ami a magyar csapatoknak általában hátrány, az a Dudelange-nak előny, ha magyar csapattal játszik. Legalábbis Fiola Attila szerint.

Nos, erre szokták mondani: jobban jártál volna, ha csöndben maradtál volna!



Szenvedett, aki látta! Ehhez nem kellenek a légiósok!