mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szenvedett, aki látta!

A Vidi ma tökéletesen megmutatta, miért kell a magyar bajnoknak július 10-én pályára lépnie a Bajnokok Ligája elő elő elő selejtezőjében. A magyar bajnok 1-1-es döntetlent játszott a luxemburgi bajnok ellen idegenben, és nincs egyetlen pozitívum sem, amit el lehet mondani a meccsről.

Kovácsik – Nego, Vinícius, Fiola, Stopira – A. Hadzic – Pátkai, Huszti – Kovács I. – Lazovics, M. Scsepovics.

Öt magyar, hat külföldi a kezdőben, a cél pedig egyértelmű volt.
Támadó focit játszva nyerni, és már az első meccsen eldönteni a továbbjutást.
Nos, ebből semmit nem sikerült teljesíteni.

A Vidi ugyan vezetett  1-0-ra, mert szerencsére van havi 15-20 ezer euróért egy Huszti Szabolcs, aki úgy lőtt gólt a rövid felsőbe, hogy a hazaiak kapusa már akkor a földön volt, mikor Huszti épp csak átvette a labdát, ám jött Kovácsik, aki bár a meccsen egész sok nagy védést bemutatott, Mélisse 25 méteres lövésénél nem volt a helyzet magaslatán.

Szegényt biztos gyötörte a múlt, hiszen nem oly rég tagja volt a Luxemburg elleni vesztes magyar válogatottnak, sőt, a serdülő III-ban sem elfogadható fejesgólt kapott….egy méterről.

Döbbenetes, de a Vidi úgy játszott 1-1-et Luxemburgban, hogy simán, akár több góllal is kikaphatott volna, és hogy ez nem következett be, azt csak az egyébként potyázó Kovácsiknak köszönhető.

Ami ennél is döbbenetesebb, de a luxemburgi bajnok ellen sikerült mindössze kettő, azaz kettő kaput eltaláló lövést leadni, míg az ellenfélnél ez a szám nyolc volt, míg a kapura lövések száma is 18-8 volt….nem ide.

Minden klubcsapatunk minden évben elmondja, hogy a csoportkör a cél – természetesen mindezt már a kiesés után mondják, szép jövőt vizionálva – de az igazság az, hogy azok a játékosok, akik egy ilyen sorozat csoportkörében játszanak, még pihennek.

Esetleg a vb-n játszanak.

És ezt a meccset minden bizonnyal meg se nézték.
Nekik volt szerencséjük!



Európa, jövünk! Ugye Fiola Attila csak viccelt?