mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Európa, jövünk!

Bár még javában zajlik a világbajnokság, egyes klubcsapataink játékosainak fontosabb dolguk akad, mint a meccsnézés. A Vidi, az Újpest, a Honvéd és a Ferencváros játékosainak például fontos fellépése van az európai kupaporondon.

A sort ma a Videoton, bocsánat, Mol Vidi kezdi a Bajnokok Ligájában, az ellenfél a luxembrugi F91 Dudelange. Akik egy kézlegyintéssel elintéznék az ellenfelet, annak felhívjuk a figyelmét a Luxemburg-Magyarország válogatott mérkőzés eredményére, no és arra hogy a luxemburgiak a közelmúltban szolgáltattak jó néhány meglepetést: a Salzburgot például kiejtették az európai kupából. Amellett sem szabad szó nélkül elmenni, hogy a székesfehérváriak ellenfele képes volt leigazolni a 31 esztendős a német U21-es válogatottban egykor 18-szor  számításba vett Marc-André Kruskát. A középpályásnak fantasztikus pedigréje van, hiszen kettő híján 100 német Bundesliga-meccsen játszott, a második vonalban pedig 206-szor játszhatott, megfordult a Dortmundnál, az FSV Frankfurtnál, a Paderbornnál és az Energie Cottbusnál is.


A Vidi az első európia fellépőnk az idén (Fotó:molvidi.hu)

Persze, ettől függetlenül ennek a meccsnek – vagy inkább párosításnak a Vidi az esélyese.
Legalábbis szeretnénk azt hinni, szeretnénk úgy tudni, hogy a Vidi az esélyese.
Mert ha már egy luxemburgi bajnokon sem tud átlépni a milliókból felduzzasztott magyar bajnok, akkor nagy baj van. (Egyébként sajnos nagy baj van, leginkább válogatott szinten, de ez egy másik anyag témája).
Marko Nikolics, a Vidi edzője szerint is kellemetlen az ellenfél, ettől függetlenül csalódott lenne, ha nem jutna tovább a csapata
- A Bajnokok Ligája jelenleg a világ legnagyobb klubsorozata, megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk benne. Nagyon kellemetlen ellenfelet kaptunk az első selejtezőkörben. Tudjuk, hogy a közvélemény ránk tekint esélyesként, de láttunk már meglepetést a Dudelange együttesétől az elmúlt években. A célunk természetesen a továbbjutás. Nem volt sok időnk a selejtezőkre készülni a bajnokság vége után, de meggyőződésem, hogy készen állunk a keddi meccsre.

Nos, mi is szeretnénk azt hinni, azt látni, hogy a Vidi készen áll a mérkőzésre, és a (mindenkori) magyar bajnoknak nem okoz gondot a luxemburgi bajnok.



Amikor Hajnal Tamáson a Vác keresett (és még ki tudja, hogy ki) – majd 100 milliót! Szenvedett, aki látta!