mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Eddig egy egész csapatnyi, azaz 23 új légiós érkezett az NB I-be

Nincs mit szépíteni, ki kell mondani: lassan nemhogy külföldön, de a hazai bajnokságban sem játszik már magyar játékos, az MLSZ semmit nem tesz ez ellen. Pedig így nehéz lesz válogatottat építeni.


Csányi Sándor Leekens leváltásakor és Rossi kinevezésekor kijelentette, a célok nem változtak, azaz a csapatnak ott kell lennie a 2020-es Eb-n. melyen egyébként az új Puskás Ferenc Stadion is helyszín lesz.

Ehhez azonban kellene egy válogatott, de ott tartunk, hogy lassan nincs kiből válogatni. És ez nem túlzás, hiszen míg Gulácson kívül nincs számottevő csapatban légiósunk – sőt, a nem számottevő csapatban sem játszik állandóan magyar – addig immár itthon is több külföldi játszik az NB I-ben, mint magyar.

A nyári átigazolási időszakban nem kevesebb, mint 23 új légiós érkezett a 12 csapatba, de még nincs vége az átigazolási időszaknak!

A Honvéd például leigazolta Fousseni N'Ganon Bambát (guineai, Csornomorec Odessza – Ukrajna), Dino Skvorcot (horvát, Alaskert – Örményország), Eke Uzomát (nigériai, Balmazújváros – szabadon igazolhatóként)

Bamba a Honvédba érkezett

A Debrecenbe Ezequiel Calvente (spanyol, klub nélküli, legutóbb Békéscsaba, ill. kölcsönben Haladás), Erik Cikos (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), és Albion Avdijaj érkezett

A Diósgyőr játékosa lett Tomislav Mazalovic, míg a Ferencvárosba Kjartan Finnbogason (izlandi, AC Horsens – Dánia, szabadon igazolhatóként), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Marcel Heister (német-horvát, Beitar Jeruzsálem – Izrael), Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd),Matías Ezequiel Rodríguez (argentin, Chacarita Juniors – Argentína) érkezett.

A Haladás Jurij Habovdát (ukrán, Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Emil Lynget és  Vít Benest (cseh, Vasas) igazolta.

A feljutás után a Kisvárda jó nagyot rúgott azokba, akikkel elérték az NB I-et, hiszen nekik Anderson Pico (brazil, SC Sao Paulo – Brazília, szabadon igazolhatóként), Teodorosz Beriosz (görög, PASZ Jannina – Görögország), Luiz „Felipe” Ventura dos Santos (brazil, Uberlandia EC – Brazília, szabadon igazolhatóként), Roman Karaszjuk (ukrán, FK Veresz Rivne – Ukrajna, szabadon igazolhatóként),  Pavlo Lukjancsuk (ukrán, Dinamo Kijev II, legutóbb Veresz Rivne kölcsönben – Ukrajna), Mihai Minca (román, FC Voluntari – Románia), Vuk Mitosevics (szerb, FK Radnik Szurdulica – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Temur Parcvanija (ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Sassá (brazil, AA Portuguesa – Brazília, szabadon igazolhatóként) és Anton Sinder (ukrán, Tobol FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként) mellett nem vélhetően nem sok lehetőségük lett. Már azok közül, akik maradtak a csapatnál!


Brazilok Kisvárdán: Jefferson Sassá, Felipe Ventura és Anderson Pico (Fotó: szon.hu)

A másik újonc, az MTK George Patrick Ikenne-Kinget, Artem Kicsakot és Jevhen Szelint, míg a Mezőkövesd Patrick Mevoungout,  (kameruni, Puskás Akadémia), Mihajlo Meszhint (ukrán, FK Sztal – Ukrajna) igazolta.

A Puskás Akadémiához Bacsana Arabuli (grúz, Balmazújváros) és Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Videoton – kölcsön után végleg), míg Újpestre Razvan Horj (román, legutóbb Voluntari – Románia) érkezett.

Érdekes, hogy míg Pakson megszokott, hogy nem alkalmaznak légióst, addig némileg meglepő, hogy a nyári átigazolási időszakban a Videotonhoz sem került külföldi. Ennek ellenére nem kevesebb, mint 23 olyan légiós érkezett az NB I-be, akik eddig nem itt játszottak. És akkor még nem beszéltünk azokról, akik eddig is itt voltak!

 

 



„Minden szükséges dolog benne van, csak kis helyen!" Révész Attila kisvárdai sportigazgató a zsoldosoktól várta a szenvedélyt