mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Révész Attila kisvárdai sportigazgató a zsoldosoktól várta a szenvedélyt

A Kisvárda 4-0-s vereséggel kezdte történelme első NB I-es bajnokságát. Persze, a bajnok Viditól ki lehet kapni, ám a klubnál érdekesség, hogy egyáltalán nem bíztak a feljutást kiharcoló csapatban, egycsapatnyi légióst igazoltak, ám most Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója olyat hiányolt tőlük, ami nem is lehet meg bennük. No és felvetette, lehet rosszakat igazoltak. Szerintem meg biztos.


Révésznek nem tetszenek a saját maga által igazolt légiósok (fotó: csakfoci.hu)

Sokan a magyar futballgazdaság irányítását emlegették akkor, amikor a Kisvárda feljutott az NB I-be, arra célozva, hogy soha ennyi irányított pénz nem folyt be olyan csapatokhoz, melyekhez „tűzhöz közel álló” emberek köthetőek.

Bizony, néhány éve a kisvárdaiak sem gondolták, hogy egyszer NB I-es csapatuk lesz, azt meg főleg nem, hogy ez lényegében csak légiósból áll majd.

A Vidi ellen nyolc külföldi szerepelt a kezdőben, és a kispadon is ült négy, a csapat sportigazgatója, Révész Attila pedig meccs közben otthagyta a csapatát, mert nem tetszett neki, amit látott.

Azt a hozzáállást, amit láttam, egyszerűen nem tudom elfogadni! Gyávák voltunk, feltett kézzel mentünk ki a pályára, nem láttam a szenvedélyt, ami ehhez a játékhoz elengedhetetlenül szükséges! Ha csak ennyire vagyunk képesek, akkor vagy rossz játékosokat igazoltunk, vagy pedig nem lettek megfelelően felkészítve. Sajnos a szombaton látottaknak már korábban is voltak előjelei, amit a rajton motivációban, mentalitásban tapasztaltam, az ezen a szinten kevés.” – mondta az Nemzeti Sportnak Révész.

Nos, erre annyit tudunk mondani: biztosan rossz játékosokat igazoltak, mert a rengeteg légiós igazolásával megszűnt a csapategység, lényegében azt sem tudni, milyen nyelven beszélnek az öltözőben, ez pedig minden csapatnál nagy hátrány, de egy újonc csapatnál ez hatványozottan igaz.

Az is egy érdekes dolog, ha Révész Attila, mint sportigazgató már korábban látta, hogy valami rossz felé megy, akkor miért nem tett ellene valamit?

A szakember azt is megjegyezte olyan magyar futballista, aki az élvonalban tudna nekünk segíteni, egyszerűen nincs a piacon!
"Honnan igazolhattunk volna? Esetleg az NB I-ből kieső két csapatból, ám láthattuk, a Balmazújváros piacképes játékosait elvitték más klubok pénzért, a Vasas megtartotta az értékeit, vagy jelentős összegért értékesítette. Igazoltunk volna az NB II-ből? No de az MTK mögött mi voltunk a második legjobb csapat a második vonalban"

Nos, ha már az MTK-t hozta példaként Révész, meg kell jegyeznünk: a Hungária körúton az állandóságra szavaztak, nem cserélték ki az egész csapatot és ez az első fordulóban eredményre is vezetett.
 
Adódik a kérdés, miért nagyobb a kockázata az NB II-ből igazolni, vagy a korábban eredményes csapat tagjait együtt tartani, mint egy rakat, a szakmai stábnak teljesen ismeretlen légiósokat igazolni, és tőlük azonnal eredményt elvárni.

Lehet, a Kisvárda is előrébb járna, ha nem verte volna szét a saját, bajnoki ezüstérmes csapatát.



Eddig egy egész csapatnyi, azaz 23 új légiós érkezett az NB I-be Kondás Elemér: Elárulom, miért nem kellenek nekünk magyarok!