mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ismét nagyot kaszál a Puskás Akadémia

Kiderült, az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a Puskás Akadémiához kerül a legnagyobb TAO-támogatás. A miniszterelnök falujában a semmiből kinövő klub nem kevesebb, mint 1,73 milliárd forint kap a társasági adóból befolyó összegből.

Persze, most nagyon szomorúak lehetnek Felcsúton.
Eddig ugyanis mindig 2 milliárd forint feletti összeg jutott a csapatnak a közösből, ehhez képest ez a mostani 1,73 milliárd érzékeny visszaesés lehet.

Azt se felejtsük el, hogy 2011 óta már több mint 11 milliárd forint TAO-t kapott az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított alapítvány.

Hozzá kell tenni, ebből a pénzből valóban szép kis létesítmény épül Orbán Viktor kertjébe, igaz, a megfelelő szakmai munkát már nem sikerült a pénz mellé illeszteni. Mert bár a miniszterelnök szerint az akadémia Európa tíz legjobb akadémiája között van, a Double Pass akadémiákat átvilágító cég korábbi jelentése szerint nemhogy Európában, de még Magyarországon sincs benne a legjobb tízben.

A jelentés után nem sokkal ugyanez a belga cég tanfolyamot szervezetett, melyen a Puskás Akadémia szekcióvezetője, Kenyeres Imre olyan eredményt ért el, amilyen után mondjuk egy gyenge érettségi vizsgán is kivágták volna.

Azt is a mifocink.com írta meg, hogy lényegében semmilyen szakmai koncepció nem látható a klubnál, ami persze nem is csoda, hiszen egy ilyen koncepció megvalósulásához, kézzel fogható sikerekhez évek kellenek, a Puskás Akadémiánál viszont az elmúlt nyolc évben hétszer változtattak a szakmai igazgatói poszton.

Persze, a felnőtt csapatnál kézzel fogható a fejlődés: most például egy külföldi edzővel a kispadon, több légióssal a csapatban mindössze három pont választja el az aranylábú fiúkat a kieséstől.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


 

Az viszont elvitathatatlan, hogy olyan kommunikációs osztályt hoztak létre, amilyen a világon nincs. A Puskás Akadémiától ugyanis nem lehet kérdezni, mert nem válaszolnak semmire, olyan sajtótájékoztatót szerveznek, amire nem hívnak meg újságírókat, a Puskás Suzuki Kupára nem engedik be a Puskás-díjjal kitüntetett fotóst, közleményben felelősségre vonják a honi sajtó azon képviselőit, akik nem számoltak be a klub U19-es csapatának BL-selejtezős győzelméről, de nem adnak akkreditációt a következő BL-meccsre. Sőt, nem is válaszolnak a kérelemre.

Persze, a felcsúti Puskás akadémia által közzétett dokumentum szerint a pénzt lesz mire költeni, igaz azt is a mifocink.com derítette ki, hogy volt olyan időszak, amikor hónapokig egyetlen utánpótlás mérkőzést sem játszottak az utánpótlás-nevelés támogatására kitalált TAO összegből épült Pancho Arénában.

Az viszont a magyar futball "felemelkedését" jelzi, hogy egy NB III-as csapatnál is lehet nagyot kaszálni, hiszen a Puskás Akadémia után a második legtöbb pénzt az a Kisvárda kapja, amely egyébként jelenleg az NB II-ban szerepel. Nyilván azért, mert az országban itt megy az egyik legjobb utánpótlásnevelés, és még véletlenül sem azért jut 1,2 milliárd forint a klubnak, mert ebben a városban született Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

 



Változhatnak a meccsre járás szabályai Ilyen lesz az új Vidi-stadion!