mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Puskás Akadémiánál történelmet írtak: számon kérik azokat, akik nem számoltak be az U19-es csapat győzelméről!

A napokban írtam arról, hogy ami szép, az szép, amit meg kell dicsérni, azt meg kell dicsérni. Márpedig a Puskás Akadémia U19-es csapatanának Bajnokok Ligája-beli sikerét meg kell dicsérni. Kár, hogy a kommunikációs osztály tagjai és/vagy az egyesület vezetői úgy gondolták, ismét róluk kell beszélni.

A Puskás Akadémia kommunikációs osztálya ismét történelmet írt.
Kiadott egy közleményt, melyben lényegében „lefikázza” azokat a sajtóorgánumokat, melyektől egyébként azt várják, hogy beszámoljanak a klub eseményeiről.

„Köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen parádés ünnepet teremtettek tegnap a Pancho Arénában és ezzel nagymértékben osztoztak a magyar labdarúgás sikerében. Köszönet a közel 1000 nézőnknek, akiket visszavárunk. Köszönet azon médiumoknak is, akik hitelesen számoltak be a nagyarányú győzelemről. Ugyanakkor sajnálattal tudatjuk: minősíthetetlen hogy a magyar sportújságírás egyes szegletei említést sem tettek a tegnapi sikerről, méltatlanul viselkednek, amikor pozitív hírről kellene beszámolniuk és ezzel a magyar labdarúgás felemelkedéséből kiírják magukat.”

Nos, eddig a közlemény, melytől az ember haja égnek áll.
A mifocink.com egyébként beszámolt a sikerről, de akár azt is megtehette volna, hogy figyelmen kívül hagyja. A Puskás Akadémia sajtóosztálya ugyanis figyelmen kívül hagy minden sajtóorgánumot és minden kérdést.

A Puskás Akadémiánál létrehoztak egy olyan kommunikációs osztályt, ahol megszervezték a Puskás Suzuki Kupa sajtótájékoztatóját úgy, hogy arra nem hívták meg az újságírókat. A kupáról aztán kitiltották azt a Kristóf Lajost, aki a Magyar Sportújságíró Szövetség életműdíjasa, nem mellesleg a Puskás Alapítvány kuratóriumi tagja, több Puskás-szobor alkotója, annak a kisplasztika készítője, melyet évekig Puskás Ferenc-díjként adtak át Kispest tehetséges, fiatal labdarúgóinak és kiemelkedő tudású szakembereinek.

A Puskás Akadémián létrehoztak egy kommunikációs osztályt, melynek vezetője nem adott akkreditációt a Magyar Sportújságírók Szövetség vezetőjének.

A Puskás Akadémián létrehoztak egy olyan kommunikációs osztályt, melynek tagjai lényegében semmilyen feltett kérdésre nem válaszolnak – hogy más ne mondjak, legutóbb egy hete, egy hetilap nevében küldünk kérdést arról, érinti-eg a játékosokat a Volkswagennél kialakult gépkocsi-visszahívás, hiszen az akadémiát is szponzorálja a VW.

Nos, most ez a kommunikációs osztály kéri számon azt, hogy valamely sajtóorgánum nem számolt be az U19-es csapat győzelméről. Sőt, nemhogy számon kéri, de egyenesen felelősségre vonja ezeket a sajtóorgánumokat.

Ez a kommunikációs osztály most lényegében meg akarja mondani, ki mit, miről és valószínüleg azt is, hogy hogyan írjon!

Hozzáteszem, általánosságokról beszél, így senkinek nincs fogalma arról, kire, kikre is gondolnak Felcsúton, ráadásul bár nem végeztem ez irányú kutatást, én azért elég sok oldalon találkoztam a mérkőzésről szóló beszámolóval.

Ám a dilettantizmus és a hozzá nem értés ahhoz vezetett, hogy ismét többet beszélnek a kommunikációs osztály közleményéről, mint a csapat sikeréről.
Bravó, Puskás Akadémia!  
 

(Fotó:puskasakademia.hu)



Egervári Sándor: Nagyon komoly hiányosságokra derült fény Storckkal kapcsolatban A norvég sikeredző szerint oda-vissza verniük kell a magyar csapatot