mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kommunikáció – ahogy Felcsúton gondolják

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Puskás Akadémia sajtóosztálya nem adott akkreditációt a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökének. Azóta telefonon elértük Szöllősi Györgyöt, és természetesen a klubnak is elküldtük kérdéseinket az üggyel kapcsolatban. No és megnéztük, milyen "kommunikációs újítások" kötődnek Takács Bence Ervin nevéhez.



A mifocink.com ma délelőtt telefonon elérte Szöllősi Györgyöt, a MSÚSZ csütörtökön megválasztott elnökét, aki nyugodtan reagált arra, hogy nem kapott akkreditációt a Puskás Akadémia – Nyíregyháza mérkőzésre. Szöllősi határozottan elzárkózott attól, hogy a Puskás Akadémia belügyeiről nyilatkozzon.

A mifocink.com értesülései szerint Szöllősi György egyébként nem maradt le a mérkőzésről, a díszpáholyból követte azt figyelemmel, ahova egyébként állandó meghívója van.

Természetesen az üggyel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a Puskás Akadémiának is, és felgyorsult világunkban tegnap óta nem érkezett válasz.

Persze, kár is lenne tagadni, valami megváltozott az Akadémia kommunikációjában.

Cikkeimből gondolom kiderült, mit gondolok arról, ami Felcsúton történt az elmúlt években, de azt sosem tagadtam, hogy kommunikálni mindig lehetett a klubbal. Egészen addig, amíg Takács Bence Ervin színre nem lépett.

Az egyébként az M1-es közszolgálati csatornánál Híradósként dolgozó szakember tavaly ősztől látja el a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatói posztját, és azóta több „újítást” is bevezetett.

Korábban nem adott sajtóakkreditációt az RTL Klubnak és a 444.hu-nak sem – utóbbit azzal a nevetséges indokkal utasította el, hogy a portálnak nincs sportrovata.

Ám ez sem volt elég.
A világon egyedülálló módón feltalálta például a sajtó nélküli sajtótájékoztatót. Idén ugyanis nem hívták meg az újságírókat arra a sajtótájékoztatóra, amit a Puskás Suzuki Kupa rendezése előtt tartottak, pedig az ország egyik legnagyobb utánpótlás futballtornája korábban fokozott médiaérdeklődést váltott ki. Hogy a helyzetet szemléltessük: az idei rendezvényre meghívták Roy Makaay-t, akivel senki nem tudott interjút készíteni, mert egyetlen újságíró sem volt ott.

Ami ennél is brutálisabb, nem adott akkreditációt annak a Kristóf Lajosnak, aki a Magyar Sportújságíró Szövetség életműdíjasa, nem mellesleg a Puskás Alapítvány kuratóriumi tagja, több Puskás-szobor alkotója, annak a kisplasztika készítője, melyet évekig Puskás Ferenc-díjként adtak át Kispest tehetséges, fiatal labdarúgóinak és kiemelkedő tudású szakembereinek. Ám mindez kevés volt ahhoz, hogy bejusson a Puskás Suzuki Kupára.


Kristóf Lajos a Magyar Sportújságíró Szövetség életműdíjasa, a Puskás Alapítvány kuratóriumi tagja, több Puskás-szobor alkotója. Ő a Puskás Suzuki Kupár nem kapott akkreditációt.

Hozzá kell tenni, Kristóf Lajos akkreditációs kérelmének elutasítása miatt Bakai Gusztáv fotós szolidaritást vállalt a fotóművésszel, így idén először előfordult az, ami korábban sosem – az akadémia saját fotósain kívül (akik egyébként nagyszerű szakemberek, van szerencsém ismerni őket) – egyetlen fotós sem vett részt a Puskás Suzuki Kupán.

Hozzá kell tenni, nemzetközi viszonylatban elképzelhetetlen, hogy egy akkreditéciós kérelmet indoklás nélkül utasítsanak el, ám Takács Bence Ervin ezt is meghonosította hazánkban, sőt, egy alkalommal a 444.hu-nak azt nyilatkozta, neki ezt nem kell megindokolnia. Tette mindezt Puskás Ferenc arcképvél ellátott levélben.

Takács Bence Ervin megteremtette a „láthatatlan kommunikációs igazgatót”, hiszen amellett, hogy vele lényegében semmilyen eseményen nem lehet találkozni, olyan „sajtóeseményeket” szervez, amire nem hívja meg az újságírókat, a neki feltett válaszokra pedig a legritkább esetben válaszol.

A mifocink.com-nak egyszer szerencséje volt, érkezett tőle válasz az általunk feltett kérdésre, és mi sem természetesebb annál, hogy erre – mármint a válaszaira – most is kíváncsiak vagyunk, így már tegnap délután elküldtük neki két témában is kérdéseinket.


(címlapkép:napidoktor.hu)

  



A Sportújságíró Szövetség elnökét nem engedték be a Puskás Akadémia meccsére Ez sokaknak fájni fog, azaz szinte kizárt, hogy 16 csapatos legyen az NB I