mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bravó gyerekek, szép volt Puskás Akadémia!

Ami szép, az szép. Aminek vagy amiért kijár a dicséret, annak kijár. És azt meg is kell dicsérni. Márpedig most a Puskás Akadémia U19-es csapata minden dicséretet megérdemel, miután tegnap hat gólt szerezve jutott tovább az ifi Bajnokok Ligájában a ciprusi APOEL ellen.

A Cipruson játszott első mérkőzés után - ahol 3-3-as döntetlen születte -  után hazai pályán 950 néző előtt a Puskás Akadémia Péter Bence, Damásdi Alex, Szabó Bence és Óvári Zsolt találataival 6-1-re legyőzte az APOEL korosztályos csapatát az UEFA Youth League bajnoki ágán és 9-4-es összesítéssel bejutott a második körbe.

„A ciprusi mérkőzés után úgy ítéltük meg a kollégáimmal, hogy az első selejtező körből tovább kell jutnunk. Igazából már kint is eldönthettük volna a továbbjutás sorsát, de erre végül várni kellett a visszavágóig. Kicsit ránk ijesztett ma az ellenfél a vezetés megszerzésével, ám jót tett nekünk, hogy gyorsan tudtunk válaszolni és még a szünetig fordítottunk. Az ellenfél kapusának buta és gyerekes hibáját követően már nem volt kérdés a győztes kiléte felől, hiszen létszámelőnyben játszottunk két gól fórban. Ma még nagyon örülünk a sikernek, de természetesen helyén kezeljük az eredményt. A Celtic elleni találkozó lesz az igazi értékmérő számunkra, motiváltan készülünk a folytatásra."  - nyilatkozott az akadémia hivatalos weboldalának a mérkőzést követően Komjáti András vezetőedző.

A bajnoki ág legjobb 16 csapata között a HJK Helsinkit 6-1-es összesítéssel búcsúztató skót Celtic lesz a magyar csapat ellenfele, a párharc első mérkőzése november 3-án vagy 4-én, Felcsúton lesz. 

Fotó: puskasakademia.hu/ a mérkőzésről készült nagyszerű fotógalériát ide kattintva tudod megnézni!



Magyar válogatott: haverok, buli, fanta! Induljunk együtt és harcoljunk bátran!