mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hallgatásba burkolózva

A Puskás Akadémia ország az országban. Egy hely, ahonnan lényegében semmit nem lehet megtudni. Pedig próbálkozunk becsülettel. Ma, immár harmadszorra küldtük el ugyanazon kérdéseinket – merthogy eddig egyetlen betű válasz sem érkezett.


Takács Bence Ervin, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója

A napokban írtam a Puskás Akadémiánál folyó kommunikációról.
Pontosabban annak hiányáról.

A tavaly ősszel kinevezett kommunikációs igazgató, Takács Bence Ervin létrehozott egy láthatatlan és hallhatatlan kommunikációs osztályt.

Egy olyan részleget, amely úgy szervez sajtótájékoztatót, hogy arra nem hív meg egyetlen újságírót sem, egy olyan részleget, amely nem ad akkreditációt a Magyar Sportújságíró Szövetség életműdíjasának, és amely nem ad akkreditációt a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökének.

És amely nem válaszol egyetlen kérdésre sem.

Pedig kérdéseink lennének.
Két témában is.
El is küldtük őket e-mailen.

Először is megkérdeztük, hogy milyen indokkal utasították el a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökének akkreditációs kérelmét.

De van ennél fontosabb téma is.

A Pancho Arénát nagy dirrel-dúrral, alig egy évvel ezelőtt adták át.
Tudják, ez volt az az ünnepség, ahol Vastag Csaba bántóan hamis éneklése mellett Schmidt Pál mondott olyan beszédet, mely a 70-es évekbeli pártitkárok beszédjét idézte, de ennél sokkal felháborítóbb volt, hogy Puskás Ferencet imitáló figurát sárga-kékbe, azaz a Puskás Akadémia mezébe öltöztették.

No de vissza a stadionhoz, amely 4 milliárdnyi adóforintból épült – mert bár a klub szerint ez magánadomány, a valóság ezzel szemben az, hogyha nincs a TAO, akkor ez a pénz az államkasszába folyt volna be.  Nem mellesleg itt kell megemlíteni, hogy nincs még egy ország, ahol egy állami támogatás (legyen bármi is a neve) összbevételének 70 százalékát az adott ország miniszterelnöke által létrehozott, és az adott ország miniszterelnökének falujában lévő egyesület kap.

Pontosabban a történelemben már volt arra példa, de Romániában azóta se csapat, se stadion – se miniszterelnök.
No de mondom, most nem ez a téma.

Hanem az, hogy vajon miért kell az egy évvel ezelőtt átadott Pancho Arénában pályatalaj-cserét és vízelvezető rendszer cserét csinálni?
No és hogy mindez mennyibe kerül, és ki fizeti a számlát?

Merthogy igen, június 14-én kezdődik a Pancho Aréna vízelvezető rendszerének és a pálya talajának cseréje...


Látványnak valóban szép, de egy év eltelével a talajt is a vízelvezető rendszert is cserélni kell (fotó: Takács József/pfla)

Szóval mindkét témában elküldtük kérdéseinek – ma már harmadszorra – de válasz nem érkezett.
Ilyen a kommunikáció a Puskás Akadémiánál.

Nagyjából olyan, mint a stadion építése.
Mert valahogy úgy tűnik, nálunk még a stadionépítők is kókler munkát végeznek, hiszen korábban a 10 milliárdból épített „új Albert-stadion” gyepét is cserélni kellett, míg a Pancho Aréna vízelvezető rendszeréről mindent elmond, hogy már az első bajnoki is elmaradt – mert a pályán az eső miatt állt a víz.

És miközben ezt írom, arra gondolok, hogy Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke, Felcsút polgármestere épp a kártérítési igényt készíti elő a kivitelezővel szemben de rájövök…

…arra, hogy a kivitelező is Mészáros Lőrinc (másik) cége volt.




Vége Volt egyszer egy győri futballklub