mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ilyen lesz az új Vidi-stadion!

Szurkolói fórumot rendeztek a Sóstói Stadion újjáépítéséről a székesfehérvári Városháza dísztermében csütörtök este. A tervezők bemutatták a megújuló stadion terveit, szó volt a bontás és az építés ütemezéséről, a stadionhoz kapcsolódó Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjáról, és természetesen a Videoton FC következő másfél évének menetrendjéről is. 

- Egy teljesen új, multifunkcionális létesítmény születik, ami mindenben megfelel a 21. század követelményeinek, és terveink szerint egy Vidi-város jön létre a városon belül. Fontos, hogy a szomszédos területek is megújulnak, parkolók, utak épülnek. Jogi értelemben külön, de összességében mégis együtt történik a stadion újjáépítése és a Sóstó rehabilitációja, így együtt egy csodálatos, új városrész, új közösségi tér születik majd - mondta Cser-Palkovics András.

Mészáros Attila alpolgármester azt is elárulta, milyen ütemben épül majd a stadion.
- A bontás előkészülete december 15-én indul, január és április között pedig megtörténik a lelátó tényleges bontása. Januárban kiírjuk a közbeszerzést a kivitelezésre, és ha minden jól halad, három hónappal később, májusban elkezdődik az építés. 2017 nyarára készülhet el az új, 14144 férőhelyes létesítmény, de ne felejtsük el, hogy egy tél benne lesz a kivitelezésben, így az időjárás változtathat az átadás időpontján. A zöld környezetet nem szeretnénk épületekkel terhelni, a megújuló Sóstó Természetvédelmi Területhez a szükséges infrastruktúrát a stadion területén oldjuk meg - mondta.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője aról beszélt, hogy a korsztályos és a felnőtt csapat felkészülését nem zavarja meg az építkezés, legalábbis abban a tekintetben, hogy az edzések továbbra is Fehérváron lesznek minden korosztálynak.
- A bajnoki és kupameccsek azonban Felcsúton lesznek. Persze, tudjuk, hogy a szurkolóknak a Pancho Arénába eljutni extra erőfeszítés, ezért megpróbáljuk a magunk eszközeivel segíteni őket. Alacsonyabb jegyárakkal, ingyenes buszjáratokkal készülünk, nem csak Fehérvárról, hanem a megye több pontjáról is - mondta Balogh Attila.



Ismét nagyot kaszál a Puskás Akadémia Vajon mit gondolnak erről a magyar klubvezetők?