mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon mit gondolnak erről a magyar klubvezetők?

A következő cikk nem a magyar fociról szól. A szerb fociról. Pontosabban egy érdekes történtetről. Arra vagyok kíváncsi, vajon az olvasók szerint ilyen bármikor előfordulhatna-e a magyar futballban? Pontosabban arra, hogy az olvasók szerint minek kellene történnie, hogy ilyen előforduljon a magyar futballban, és mi a különbség a két ország futballja között?


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


A Partizan Belgrad kedvező helyzetből várta az Európa-liga csoportkör tegnapi, utolsó fordulóját, hiszen három ponttal jobban álltak az Augsburgnál, ráadásul korábban 3-2-re győztek Németországban. A csütörtök esti találkozó elején a Partizan vezetést is szerzett, és bár a vendég németek a második félidő elején fordítottak, a hajráig a kedvezőbb egymás elleni eredmény miatt a házigazdák számítottak továbbjutónak. A 89. percben aztán az Augsburg a paraguayi Raul Bobadilla találatával kétgólosra növelte előnyét, ezzel továbblépett a 32 közé.

A lefújás után a szurkolók kórusban szidták a játékosokat és a vezetőség lemondását követelték.

A Partizan vezérkara pedig meghallotta a szurkolók követelését: a klub teljes vezetősége lemondott. Mindezt Milos Vazura általános igazgató jelentette be. Ő irányítja a klubot a tisztújító közgyűlésig, amelyet hamarosan össze kell hívni, mivel harminc napon belül meg kell választani az új vezetőket.

"Ez egy nehéz időszak a Partizan számára, mert a gyenge bajnoki eredmények miatt a sikeres nemzetközi szereplésben volt minden reményünk. Nem akarjuk a játékosokat hibáztatni, bár tény, ha a kívánt eredményt érik el, nem mondtunk volna le" - magyarázta Vazura. A címvédő Partizan - amely legutóbb 2005-ben volt versenyben tavasszal az európai kupaporondon - a szerb élvonal huszadik fordulója után a negyedik helyen áll, hátránya 24 pont a listavezető Crvena zvezdához képest.

Kérdés, mit gondolnak erről a magyar klubvezetők akkor, amikor csapatuk nem a csoportkörben, hanem az előselejtezőben búcsúzik valamelyik nemzetközi kupákban.
Szerinted?



Ilyen lesz az új Vidi-stadion! Németország, Spanyolország és Franciaország Storck különleges kívánságlistáján