mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Itt az újabb MLSZ-hazugság!

Mint az korábban kifejtettem, nem az a legnagyobb bajom, hogy Bernd Storck lett a szövetségi kapitány, hanem az, ahogy ebben az ügyben az MLSZ majd egy évig kamuzott. És ezt tette a kapitányváltást bejelentő sajtótájékoztatón is, amikor Vági Márton azt mondta, azért nem Nyilasi lett a kapitány, mert neki nincs Pro licence. Nos, ez ebben a formában így óriási hazugság.

Nyilasi azért nem lehet kapitány, mert nincs Pro licence. Csakhogy pont az MLSZ szerint a kapitányi poszthoz nem is kell ilyen végzettség

„Alternatívaként ezt a lehetőséget is megvizsgálta az elnökség is. Nyilasi Tibornak nincs Pro licence, ami nemzetközi meccseken elvárás, és Dárdaival ellentétben  nem is jár tanfolyamra" – mondta a Storck bemutatására összehívott sajtótájékoztatón Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

Az valóban igaz, hogy Nyilasinak nincs ilyen képesítése…csakhogy az MLSZ legutóbbi tájékoztatás szerint a szövetségi kapitánynak nem is kell Pro licences végzettséggel rendelkezni.

Ezt nem én találtam ki, az MLSZ mondta, pontosabban küldte nekem hivatalos levélben.

Alig egy éve, 2014 februárjában ugyanis az a Markó Edina lett a női kapitány, akinek bár a női labdarúgásban elért eredményeit senki nem vitatja, viszont kinevezésekor mindössze egy B licences végzettsége volt. Bevallom, nem tudom, azóta elvégzett-e valamilyen tanfolyamot - azt mondták akkor, az A licencre beíratkozott -, de tény, amikor ő kapitány lett, hivatalosan egy NB III-as csapat kispadjára sem ülhetett volna le.

Legalábbis ezt gondoltam én, de az MLSZ felvilágosított, hogy ez nem így van.
Ezzel kapcsolatos kérdésemre ugyanis a következő választ kaptam:

"A Magyar Labdarúgó Szövetség és az UEFA sem köti licenchez a szövetségi kapitányok munkavégzését. A 157/2004. (V. 18.) Korm. rendelet határozza meg a sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítések jegyzékében, hogy a szövetségi kapitány sportdiplomával kell, hogy rendelkezzen. Markó Edina végzettsége ennek a követelménynek eleget tesz."

Ezt nem kell túlmagyarázni.

Ezen határozat szerint ugyanis Vági Márton mindenkit félrevezetett – egyszerűbb szóval mindenkinek hazudott – azzal kapcsolatban, hogy miért nem Nyilasi Tibor lett a szövetségi kapitány.

 



Hihetetlen: Orbán Viktor szerint a Videoton továbbjutása a Puskás Akadémia eddigi legnagyobb sikere A helyszínen szenvedted végig a Vidi BL-meccsét? Féláron nézheted meg a következőt!