mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nem csak az a baj, hogy az MLSZ egy örökös pályaedzőt nevezett ki kapitánynak, hanem hogy hónapok óta hazug kommunikációt folytat!

Elmentem két napra egy újságíró kongresszusra, és mi minden változott ez alatt az idő alatt. Lemondott Vida Ildikó, de ami minket jobban érdekel, lemondott Dárdai Pál, az MLSZ pedig kinevezett egy örökös pályaedzőt kapitánynak, megcsúfolva ezzel minden hagyományt, ami a magyar futballt övezi.

Gyorsan leszögezem, nem azzal van bajom, hogy Bernd Storck lett a kapitány. Persze, azzal is lehetne, hiszen leültettünk a magyar válogatott kispadjára egy olyan edzőt, aki soha, sehol nem volt vezetőedző – kivéve a hazah válogatott, ahol két győzelem kilenc vereség a mérlege - , ám ennél sokkal jobban zavar az, ahogy  kapitány lett.

Már bocsánat,de, olyan hazug, embereket, szurkolókat félrevezető kommunikációt, mint az MLSZ hónapok óta folytatott, még nem látott ez az ország.

Már bocsánat, de csak a hülyék nem voltak tisztában azzal, hogy Dárdait vissza fogja rendelni a Hertha. Ez akkor vált véglegessé, amikor nyáron új szereződést kötöttek vele.

Ám az MLSZ félrekommunikálta az egészet, sőt, sajnos Dárdai szájából is elhangzott az az óriási kamu, hogy azt sem tudja, mi van a szerződésében. Ugye senki nem hiszi el, hogy az cső profi Dárdai nem olvasta el a szerződését, mielőtt aláírta? (Sajnos, úgy néz ki, Dárdai másik kamujára is fény derül, mert tavassza ugyan azt mondta, egy fillért sem kér a kapitánykodásért, a mifocink.com információja szerint a pénz nem is, komoly villányi földterületek kerületek Dárdaiék tulajdonába. Nagyon reméljük, rossz az információnk)

De a téma most nem ez, hanem az a totális félrevezetés, amit az MLSZ bemutatott ebben a sztoriban.

Bevallom, már akkor sem tetszet ez a Dárdai-ügy, amikor kinevezték kapitánynak.

Nem a személyével volt a bajom, hanem azt mondtam, egy magyar szövetségi kapitány ne legyen egy másik ország klubcsapatának serdülő edzője, mert olyan a világon nincs – még talán a Pisont által felmagasztalt Gibraltáron sem.

Megértettem volna, ha azt mondja Dárdai, inkább marad a Hertánál, de az MLSZ-nek nem lett volna szabad belemenni egy ilyen helyzetbe. Főleg úgy, hogy a németek az elején egyértelművé tették, hogy hosszú távon számolnak Dárdaival. Egészen egyszerűen másik szakembert kellett volna keresnie.

Ám az MLSZ azóta játssza ezt a félrevezető, hazug kommunikációt, azóta nem hallottunk egyetlen konkrétumot sem, csak azt, hogy a Hertha nem hívhatja vissza Dárdait, mert szerződése van – amit ugye Dárdai nem látott.

Nos, úgy néz ki, az MLSZ-ben sem látta senki.
Mert Dárdait visszahívták a németek.

Az MLSZ meg kinevezte azt a Bernd Storckot, akiről néhány hete a szövetség weblapján kijelentették, hogy biztosan nem lesz kapitány.

Erre ma Vági Márton főtitkár a következőket mondta: „Bernd Storckot alapvetően sportigazgatónak hoztuk ide, de már amikor idejött, akkor is számba vettük ezt a lehetőséget.”

Most kérem vagy akkor hazudott a szövetség, vagy most.

Azt hiszem, a képlet egyszerű.

Amint tavasszal Dárdait kinevezték a Hertha vezetőedzőjének, az MLSZ, Dárdai Pál kérésére idehozta Bernd Storckot, mert már akkor tudták, hogy a németek visszahívják majd Dárdait.

Az MLSZ, minden hazug kommunikáció ellenére kapitánynak hozta ide, Storckot, akit néhány hónap alatt felépített.

Gyorsan le kell szögezni: senki nem tudja, Storck jó kapitány lesz-e vagy sem, elérjük-e vele a céljainkat, vagy sem. Lényegében Dárdain kívül senki nem ismeri őt. Annyit tudunk, hogy az U20-as válogatott kétség kívül szervezettebben játszott a vb-n, mint korábban, de erre csak mi emlékszünk, a száraz tény pedig az, hogy a U20-as csapat pont azt az eredmény érte le vele, amit elért volna Mészöllyel, vagy Szalaival, azaz a verhető ellenfelet legyőzte, a többitől kikapott.

Mi, földi halandók csupán annyit tudunk, hogy Bernd Storck hosszú pályafutását nézve néhány hónapot kivéve – amikor kazah kapitány volt -  soha a büdös életben nem dolgozott felnőtt csapat vezetőedzőjeként. Sem klubszinten, sem válogatott szinten.

Persze, ettől még lehet jó kapitány, de azt gondolom – és még egyszer mondom, nem a személye miatt – az MLSZ nagyobb szégyenbe nem hozhatta volna a magyar válogatottat, minthogy egy örökös pályaedzőt nevez ki kapitánynak.

Illetve ezt a szövetség tudta überelni azzal, hogy a mai sajtótájékoztatón másra mutogatott, másban kereste a hibát akkor, amikor Vági Márton kijelentette, a Hertha erkölcsi kárt okozott a magyar futballnak.

Az erkölcsi kárt az MLSZ okozta a magyar futballnak akkor, amikor eleve belement egy ilyen helyzetbe,  amiről mindenki tudta, hogy nem lehet jól kijönni belőle, de tiszta beszéd helyett, addig hazudozott róla, amíg csak lehetett.



Volt élvonalbeli labdarúgó nyerte a footgolf bajnokság ötödik fordulóját Szégyen, gyalázat