mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szégyen, gyalázat

Kíváncsian várom, mikor jön rá a Videoton tulajdonosa, hogy valamit nagyon elrontott. Immár másodszor veri szét az általa a klub élére helyezett „valaki” az aktuális bajnokcsapatot, és ezzel lényegében „halálra ítéli” a csapatot a nemzetközi kupában.

Most például a klubigazgató bizonyítja, hogy máshol, másvalamivel kellene foglalkoznia.

Burcsa Győző úgy lett a Videoton klubigazgatója, hogy 10-15 évig semmit nem csinált a magyar futballban – ami csak jót jelenthetett volna a csapatnak.

Ám Burcsa Győző pont úgy viselkedik, mint bármelyik –tisztelet a kivételnek – magyar klubvezető.

Játékosokat igazol az edző beleegyezése, megkérdezése nélkül, beleszól az összeállításba, megsértődik, ha egy edző nem úgy táncol, ahogy ő fütyül, vagy épp nem teszi be azokat a játékosokat, akiket ő igazol.

És ha kell, kirúgja az egyébként szerződéssel rendelkező edzőt, aki egyébként bajnokságot nyert a csapattal, csak hogy neki legyen igaza.

Carillo egyébként azt mondta, beteszi a Burcsa által igazolt játékosokat, de csak abban az esetben, ha a klubigazgató ezt írásban utasításba adja neki. Persze, Burcsa ekkor nem volt annyira "tökös" legény.

Persze, a végén Burcsának lett igaza, de ez keveseknek okoz örömet.
Az új edző játszatja azokat, akiket Burcsa a Vidihez hozott, és akiket az előző tréner nem tett be a csapatba – láthattuk, miért nem.

Azt nem tudni, az új edző, Casoni milyen szakember, mert kapott egy mentálisan szétvert, megfélemlített csapatot, ahonnan minden valamire való játékos távozott, ahonnan a csapatkapitány is ment volna, ha nem kötné szerződés, és ahol lényegében előre meg van mondva, kiket muszáj játszatni.

Mondjuk mindez meg is látszik az eredményeken, hiszen a csapat simán kikapott hazai pályán a Fraditól a Szuperkupában, majd az NB I-es nyitányon Kispesten, míg a BL-ben ugyan továbbjutott egy amatőr csapat ellen, de mindkét meccsen sírt a labda, és az is, aki látta.

Korábban, az U20-as válogatott kapcsán azt írtam, hogy csak mi fogunk emlékezni arra, milyen összeszedetten is játszott a magyar csapat a vb-n, és milyen szerencsétlen módon esett onnan ki, a történelemnek csak az marad meg, hogy a verhető csapatot legyőztük, a többiektől kikaptunk. Ugyanez vonatkozik a Vidi BL-selejtezőjére is, azaz hetek, hónapok, évek múlva csak azt mondjuk majd, a fehérváriak továbbjutottak a walesi csapat ellen, de álljunk meg itt egy picit.

Amit a Videoton művelt a walesi amatőrök ellen a BL-sejtezőjén, az szégyen.
Amit a Videoton művelt a walesi amatőrök ellen a mai meccsen, a visszavágón, az szégyen-gyalázat.

Ez a lelkes, de kétség kívül full amatőr csapat a rendes játékidőben legyőzte a Videotont, Székesfehérváron! Bár a Vidi a hosszabbításban egyenlített, de ez akkor is…

Minősíthetetlen, gyalázatos teljesítmény.

Minden tekintetben.

Mélységesen szégyellheti magát mindenki, aki ebben részt vett.



Nem csak az a baj, hogy az MLSZ egy örökös pályaedzőt nevezett ki kapitánynak, hanem hogy hónapok óta hazug kommunikációt folytat! A volt válogatott-játékos felháborodott Casoni nyilatkozatán