mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amikor a fagyi visszanyal!

Most megérezték Felcsúton, milyen az, amikor nem kapnak sajtóakkreditációt egy olyan mérkőzésre, melyről tudósítani akarnak. Merthogy a Puskás Akadémia  sajtóosztályának két tagja szeretett volna bejutni a Magyarország-Svájc mérkőzésre, de az MLSZ nem adott nekik akkreditációt. Igaz, az MLSZ legalább válaszolt – merthogy a Puskás Akadémia ezt sem teszi meg.

Nehéz lenne összeszámolni, hány alkalommal foglalkoztam azzal, hogy a Puskás Akadémia mérkőzéseire nem mehet be bárki. Mindenki emlékszik arra, hogy előfordult: az RTL Klub vagy épp a 444.hu újságíróját nem engedték be kamu indokokkal.

Olyan is előfordult, hogy a Puskás Suzuki Kupa sajtótájékoztatójára egyetlen újságírót sem hívtak meg, a kupáról aztán kitiltották azt a Kristóf Lajost, aki a Magyar Sportújságíró Szövetség életműdíjasa, nem mellesleg a Puskás Alapítvány kuratóriumi tagja, több Puskás-szobor alkotója, annak a kisplasztika készítője, melyet évekig Puskás Ferenc-díjként adtak át Kispest tehetséges, fiatal labdarúgóinak és kiemelkedő tudású szakembereinek.

Ennél is keményebb volt, amikor a Puskás Akadémia nem adott akkreditációt a Magyar Sportújságírók Szövetség vezetőjének, Szöllősi Györgynek, akire biztos sokan mondanak rosszat, de azt semmiképp nem lehet elvitatni tőle, hogy sokat tett az akadémiáért, aminek nem mellesleg évekig volt a kommunikációs vezetője.

De saját példát is említhetek: amellett, hogy az évek során csupán egyetlen kérdésemre voltak hajlandóak válaszolni, a Celtic elleni U19-es BL-meccsre beadott akkreditációmat nem elutasították, hanem nemes egyszerűséggel nem is válaszoltak rá.

A Puskás Akadémián hosszú évek munkája alatt létrehoztak egy olyan kommunikációs osztályt, melynek tagjai lényegében semmilyen feltett kérdésre nem válaszolnak, melynek tagjai televíziós stábokat nem engednek be forgatni a stadionba.

Szoktam mondani, hogy mindenért „meg kell fizetni” egyszer.
És a Puskás Akadémia dolgozói most megtudták, milyen, amikor elutasítanak egy akkreditációt.

A felháborító a dologban az, hogy az akadémiánál erre nagyon megsértődtek, olyannyira, hogy gyorsan meg is jelentettek egy közleményt.
Íme:
„A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Kommunikációs osztálya nem tud helyszíni tudósítást, interjúkat adni a Magyarország-Svájc világbajnoki-selejtezőről, mert nem nyert bebocsátást  a Groupama Arénába. A mérkőzésre készülő keretnek két egykori akadémistánk is tagja – Gyurcsó Ádám és Kleinhesler László - így érthető módon szerettünk volna kiemelten foglalkozni a mérkőzéssel. A Magyar Labdarúgó szövetség kedden arról értesítette stábunk mindkét tagját, hogy akkreditációs kérelmünket nem tudta elfogadni, az alábbi indokkal: 

„ Tisztelt Kolléga!

Sajnálattal közöljük, hogy akkreditációs igényét a Magyarország-Svájc vb-selejtező mérkőzésre nem fogadtuk el. A mérkőzésre érkezett jelenős számú hazai illetve nemzetközi akkreditációs igény jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló sajtóhelyek/fotóriporter helyek számát. Megértését megköszönve, MLSZ Kommunikáció”

A szövetség sajtófőnöke telefonon arról tájékoztatott: csak azoknak a kluboknak a képviselői kaptak bebocsátást, melyeknek szerepel játékosa a válogatottban….”

Semmi extra nem történt egyébként, csupán annyi, amit a Puskás Akadémiánál évek óta művelnek.
Csak most ők álltak a rossz oldalon.

Kíváncsian várom, vajon tanultak-e a dologból.



Serdülő III. Bernd Storck: Az a célunk, hogy nyerjünk Lettországban