mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Káosz! Mi lesz így veled, Honvéd?

Az elmúlt egy hétben fura események sora követte egymást Kispesten. És hogy az egésznek mi lett az eredménye? Nos, azt pontosan vázolja Marco Rossi legutóbbi nyilatkozata.

Rossi nincs könnyű helyzetben - és akkor még finoman fogalmaztunk

Elsőként Csábi Józsefet rúgta ki Hemingway, mert kritizálni merte a tulajdonos játékospolitikáját, majd érkezett az a Marco Rossi, aki tavasszal azért állt fel a Honvéd kispadjáról, mert szerinte már sem neki, sem a csapatnak nem volt önbizalma. Hétfőn aztán bemutattak kilenc, nevesincs légióst egy olyan klubnál, ahol 2007 óta működik egy futballakadémia. Egy nap elteltével aztán kurtán-furcsán távozott az a Fabio Cordella, aki ezeket a légiósokat – és az elmúlt évek gagyi légiósait – a Honvédhoz hozta, és akit Hemingway egy nappal korábban még az egekig magasztalt.

És hogy mindez mihez vezetett?
- Akik pályára léptek, féltek futballozni. Legtöbben önbizalomhiánnyal küzdenek, ellenfelünk játékban és összeszokottságban is előrébb tart, súlyos egyéni hibákkal pedig megkönnyítettük a dolgát. Néhány nap alatt nem lehet csodát tenni, dolgoznunk kell, hogy hitet adjunk a labdarúgóinknak és taktikailag is fejlődjünk.

Mindezt Marco Rossi mondta, miután csapata sima, 3-1-es vereséget szenvedett attól a Vasastól, mely épp vezeti az NB II-es bajnokságot – és amelybe nem mellesleg egyetlen külföldi játékos sincs.

A gond csak az, hogy egyvalami nem áll Marco Rossi rendelkezésére.
Ez pedig az idő.

Tizenhárom nap múlva kezdődik a bajnokság, a Honvéd a 13. helyen áll mindössze két ponttal előzi meg a kieső helyen telelő Haladást.

Persze, lehet, hogy kilenc új légióssal megtáltosodik a csapat és simán bennmarad az NB I-ben.
Igaz, én erre nem fogadnék nagy pénzben.  

 



Exkluzív videó: A TV2 még mindig nem tud semmit Berki ügyeiről! Fradista "őrzőket" avatott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika