mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A magukat királynak képzelők mindig megbuknak!

Valami történt Kispesten. Az eddig magát királynak érző, immár szakmai munkát is kritizáló Fabio Cordella távozik a klubtól.

Tegnap még azt hitte, ő a magyar futball megmondóembere - ma már nem dolgozik a magyar futballban (fotó:honvedfc.hu)

„Felháborítónak tartom Fabio Cordella azon nyilatkozatát, mely Csábi József szakmaiságát véleményezte. Ennek az embernek nem ezek voltak az első mondatai, amelyekkel a magyar edzőket szidta és gyalázta. Cordella egy szalmát sem tett keresztbe a klubért, olykor a belga harmad- és negyedosztályból hozott futballistákat Kispestre akkor is, amikor én a Bozsik József Stadionban dolgoztam. Akkor ő érti a dolgát? Elég Souleymane Diaby, Marshal Johnson vagy Davide Lanzafame nevét említeni, akinek a zűrös múltjáról már akkor tudni lehetett, amikor a klubhoz vitte. S akadt olyan is, akit egy tréning után el kellett küldjek, mert nem akart edzeni… Erre olyan büszke? Meg arra, hogy a Bobál testvérpárt, Dávidot és Gergőt próbajátékra vitte a Manchester Cityhez, amikor ismerőse, Roberto Mancini volt az angol csapat menedzsere? Nyilvánvaló volt, hogy csak marketingfogásról van szó, csakúgy, amikor az úgyszintén Mancini irányította Galatasarayhoz közvetítette Vécsei Bálintot – mindkét esetben egyértelműen kiderült, nincs szakmai alapja a próbajátéknak. Cordella eredetileg azért jött a klubhoz, hogy az utánpótlásból több labdarúgót is kivisz külföldre, nos, úgy tűnik, mára teljesen érdemtelenül odáig jutott, hogy ő mondja meg, ki legyen az edző… Borzalmas, hogy olyan ember alkothat véleményt, aki semmit nem tett a magyar futballért, sőt leginkább csak ártott. S ez az ember sorsokról dönthet a klubnál.”

Mindezt nem én mondom, hanem Supka Attila nyilatkozta a mai Nemzeti Sportban, reagálva arra, hogy Fabio Cordella azt mondta, Csábi József jó ember, de nem jó edző.

Persze, a szombaton ”bohócverseny keretében menesztett” Csábi is megszólalt.
„Nem akarok sárdobálásba kezdeni, de Cordellának nincs hitelessége a szakmában, nincs képzettsége, múltja ahhoz, hogy eldöntse, ki a jó és ki a rossz szakember. Ha kicsit groteszk akarok lenni, azt mondom, ez az ember legutóbb a járókában látott labdát. Más értékek mentén szerveztem volna a klubot, amelyet én, aki a múltjának is része vagyok, másképpen látom, mint egy zsoldos. Olyan játékosokat hozott ide, akik csak azért jöttek, hogy jól érezzék magukat nálunk, de az első csapatba olyan játékosok kellenek, akik szakmailag oda illenek. Láthattuk, hogy Cordella hogyan igazolt az elmúlt időszakban. Gyakorlatilag csak Davide Lanzafame volt sikeres igazolás azok közül, akiket idehozott. Három héttel a rajt előtt érkezett kilenc légiós, ennek nem látom értelmét.” – mondta a tréner a Digi Sport mai műsorában.

Nos, Cordella ősztűzbe került, de ezt csak saját magának köszönheti.
Amióta ő a Honvédnál dolgozott, több mint harminc, többségében nevesincs légióst szerződtetett a klub, akik közül senki nem termelt hasznot, viszont elvette a lehetőséget a fiataloktól. Hozzá kell tenni, ha egy légiós jobb, mint egy magyar fiatal, akkor megéri szerződtetni, de Kispesten ilyen légióst nem nagyon lehet találni.

Ám a magukat királyoknak gondolóknak van egy gyenge pontjuk.
Mindegyik megbukik egyszer.
Ki is, ki úgy.
Cordella gyorsan megbukott.


Hogy ki döntött a távozásról, nem tudni, ettől még tény, a honvedfc.hu-n a következő közlemény olvasható: A Budapest Honvéd FC a mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontott Fabio Cordella nemzetközi igazgatóval. További munkájához sok sikert kívánunk!

Mint tegnap írtam, a klub tulajdonosa, George F. Hemingway a következőkkel vezette fel a sajtótájékoztatót: Csábi Józsefről nem beszélünk. Ennek tükrében biztosra vehető, hogy Cordella távozásáról sem tudunk meg többet.

De legalább egy, a magyar futballban szerencsevadászként „tevékenykedő” emberrel kevesebb.



A pokolba kívánják a kaposváriak a hitegető Sólyom Sándort Magyar szurkolókon ámulnak az angolok!