mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Fradista "őrzőket" avatott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika

Pozitív hírekre vagyunk „éhesek”, hát itt egy igazán pozitív hír a magyar labdarúgásból: a daganatos gyermekek és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos Őrzőjévé, azaz az Őrzők Alapítvány kiemelt támogatójává avatták a Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapatának kapitányát, Gyömbér Gábort, a csapat vezetőedzőjét, Thomas Dollt és a Fradi-szurkolók egyik kedvencét, Gera Zoltánt.

Gyömbér Gábor, Gera Zoltán, Thomas Doll vezetőedző és Cserháti Erika, az Őrzők Alapítványának önkéntese két gyermek társaságában a sportolóknak a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának Őrzőivé avatásán a daganatos gyermekek világnapján (MTI Fotó: Marjai János)

- A fociban mindig az a cél, hogy legyőzzük a másik csapatot. Azonban annak mindannyian drukkolunk, hogy a daganatos és leukémiás gyerekek legyőzzék a betegséget és meggyógyuljanak. Őrzőként egy olyan csapat támogató tagjaivá váltunk, amelynek csak szurkolói vannak - mondta Thomas Doll, a csapat vezetőedzője a daganatos gyermekek világnapján tartott budapesti eseményen.   

- A Ferencváros labdarúgócsapata régóta támogatója a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának. Bízunk benne, hogy Gera Zoltán, Gyömbér Gábor és Thomas Doll példája sokak számára inspiráló lehet, hiszen bárki lehet Őrző, aki támogatja munkánkat és magáénak érzi a beteg gyerekek gyógyulásának ügyét - mondta Borszékiné Cserháti Erika, az Őrzők Alapítvány képviselője.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika az ország egyik legnagyobb gyógyítással foglalkozó intézménye, ahol a daganatos és leukémiás gyermekek mintegy felét kezelik, többet, mint Magyarország összes többi kórházában együtt. A kórházban végzett munkának hála a gyerekek nagyjából 70 százaléka gyógyultan távozik az intézményből - áll az FTC közleményében.
  

(mti)Káosz! Mi lesz így veled, Honvéd? A kaposvári városvezetés a klubvezetésre mutogat, pedig az egész hanyatlásban és pazarlásban aktívan részt vett