mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A kaposvári városvezetés a klubvezetésre mutogat, pedig az egész hanyatlásban és pazarlásban aktívan részt vett

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Facebookon számolt be arról, hogy találkozott Rajczi Péterrel, a rendkívül nehéz anyagi helyzetben lévő az NB II-es Rákóczi támadójával. A város első embere kemény hangot ütött meg a klub vezetőivel kapcsolatban, Szita szerint, akik ebbe a helyzetbe hozták a klubot, azoknak távozniuk kell. Ez mind szép és jó lenne, a gond csak az, hogy ugyanez a városvezetés, ugyanezzel a polgármesterrel nemhogy asszisztált, de segédkezett is abban, hogy ide jusson a csapat.

Azért szép gesztus, hogy a polgármester fogadta a játékosok képviselőjét (fotó: facebook)

- Az elmúlt egy évben többször átverték a Rákóczi játékosait, csak ígérgetések hangzottak el, amelyek újabb csalódásokhoz vezettek - erről számolt be a ma délelőtti találkozónkon Rajczi Péter, aki a csapat játékosait képviselve - Kárpáti Zoltánnal, a Rákóczi baráti körének elnökével együtt - kérte a város segítségét. A focista állítása szerint beszéltek nekik amerikai befektetőről, majd arról, hogy más befektető rendezi az adósságokat, ám egyikből sem lett semmi. Ezután senki másban nem bíznak, csak a városban, hangsúlyozta Péter. Azt ígértem, hogy ezen a héten tájékozódom a Rákóczi ügyében és ennek alapján meglátjuk, tudunk-e valamit tenni. Egy azonban biztos: akik ebbe a helyzetbe hozták a klubot, azoknak távozniuk kell. Távozniuk kell akkor is, ha Kaposvár a csapat mellé tud állni, és akkor is, ha nem. Kétségtelenül vannak érdemeik a jelenlegi klubvezetőknek, hiszen 10 éven át az NB1-ben tartották csapatunkat, de a mostani helyzet kialakulásáért is egyértelműen felelősek. Nem lehet a várost, a szurkolókat és az utánpótlást ilyen helyzet elé állítani. A héten tehát tájékozódom, addig viszont arra kértem Rajczi Pétert, hogy a pénteki meccsre készüljenek lelkiismeretesen, s a bajnokság tavaszi nyitányán küzdjenek, játsszanak majd a legjobb tudásuk szerint – olvasható a polgármester facebook-bejegyzése.

A gond az egészben az, hogy ehhez a hanyatláshoz már az elején segédkezett a polgármester, pontosabban a városvezetés, most pedig úgy adja elő ezt az egészet, mintha semmiről nem tudnának.

A hanyatlás nem most, hanem tavaly kezdődött.
A hibás döntések pedig tavaly télen vették kezdetüket.

Az utolsó helyen álló Kaposvárnál edzőváltásra került sor. Valaki kitalálta, hogy az eddig egyetlen szerződését sem teljesítő, és eredményt sehol el nem érő Selymes Tibor vezeti ki a válságból a csapatot.

Nos, Selymes jött, az első héten elzavarta a háromnegyed csapatot – volt, akit úgy, hogy még nem is volt edzés, tehát nem is látta a játékost – majd hozta a nevesincs légiósokat, bocsánat a kifejezésért „futballkurvákat”. Ráadásul azokból is a rosszabbakat.

Már akkor látni lehetett, hogy ebből csak rosszul jöhet ki a Kaposvár, mind szakmai, mind anyagi téren, de sem a polgármester, sem a városvezetés nem emelte fel a szavát.

Sőt!

Ez a városvezetés és ez a polgármester tavaly februárban 60 millió forintos kölcsönt adott a csapatnak.
Ez a városvezetés és ez a polgármester tavaly februárban 60 millió forintos kölcsönt adott ahhoz, hogy a légiósokkal telerakott brigád kiessen az NB I-ből.
Ez a városvezetés és ez a polgármester tavaly februárban 60 milliós kölcsönt adott annak a klubvezetésnek, amely már akkor is átverte a játékosokat és leginkább a szurkolókat
Ez a városvezetés és ez a polgármester tavaly februárban 60 millió forintos kölcsönt adott ahhoz, hogy tovább folytatódjon az a romboló munka, aminek a végén oda jutott a csapat, ahol most van.

Szita Károly polgármester akkor kiemelte: a város 2010 óta 350 millió forint támogatást adott a Rákóczinak, a kaposvári közgyűlés döntése szerint ezt a pénzt június 30-ig kellett volna visszafizetnie a klubnak.

Azt nem tudom, hogy a pénzt visszafizette-e a klub, erős a gyanúm, hogy nem, de ettől függetlenül a polgármester másra való mutogatása azért több, mint túlzás.

Félreértés ne essék: szerintem is mennie kell a kaposvári vezetőknek, sőt, annak is drukkolok, hogy a város vezetése álljon a csapat mellé, és mentse meg azt, de valahogy véget kellene vetni annak a gyakorlatnak, hogy valakik tönkre tesznek egy klubot, aztán minden felelősségvonás nélkül távoznak.

 

 

 



Fradista "őrzőket" avatott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika A Nyíregyháza már szombaton "megfizeti" a rengeteg új légiós árát