mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A kísérletezés jegyében semmi változás nem történt!

Most kellene valami nagyon okosat vagy nagyon szépet mondani a tegnapi, fehéroroszok elleni meccsel kapcsolatban, de valahogy semmi nem jut eszembe. Az hagyján, hogy simán ki is kaphattunk volna a nem túl acélos ellenfelünktől, de igazából semmi nem látszott abból, mit is akarunk játszani. De a legnagyobb gond, hogy lényegében semmilyen változás nem történt a csapat összeállítását nézve, pedig ugye most elméletileg próbálja ki a játékosokat a kapitány.

 
Amikor úgy nevezték ki George Leekens kapitánynak, hogy látszólag hónapokig semmi dolga nem volt, talán én voltam az egyetlen, aki azt írta: ha már külföldi kapitányt jelölnek ki, akkor a legjobb időpontban teszik ezt. Egészen egyszerűen azért gondoltam így, mert azt mondtam: így legalább lesz ideje feltérképezni a játékosokat, lesz ideje megtalálni azokat a fiatal, tehetségesnek mondott futballistákat, akikkel majd frissítheti az elmúlt évben leszerepelt, Andorrától és Luxemburgtól is vereséget szenvedő, láthatóan „elfáradt” válogatottat.


Nos, ez annyira sikerült, hogy a tegnapi fehéroroszok elleni kezdőcsapatban egyetlen új, „kipróbálásra váró” játékos sem volt.
Sőt, a második félidőben is csak a teljesítménye alapján teljes joggal újraaktívált Vadócz és az elmúlt két meccsen nevetséges indokkal kimaradt Sallói nevezhető új játékosnak.

Azt pedig tegnap újra láttuk, mire képesek ezek a futballisták. Lényegében egy angol harmad-negyedosztályú csapat felívelős taktikájával játszottunk – már ha nálunk volt a labda – miközben csak Gulácsi nagyszerű védéseinek köszönhetően nem kaptunk ki.

A tegnapi teljesítmény ismét síralmas volt


Az ősszel induló Nemzetek Ligája előtt néhány hónappal ott tartunk csapatépítésben, hogy az új kapitány egyetlen új játékost sem épített még be a csapatba
 – igaz, erre legalább egy esélye még lesz szombaton, Ausztrália ellen.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a válogatott játékosa, Elek Ákos mindenféle kertelés és kamuzás nélkül elmondta, hogy Leekens még nem találta meg a közös hangot a játékosokkal, akkor leszögezhetjük: a magyar futball várva várt feltámadása még minden bizonnyal várat magára.



Vajon igaza volt Horváth Ferinek? A ZTE tulajdonosa itthoni 2 milliárdból "csinál" futballt - Szlovéniában