mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon igaza volt Horváth Ferinek?

Horváth Ferenc, a Balmazújváros edzője kifakadt, miután csapata 3-3-as döntetlent játszott a Ferencvárossal, és kiesett az NB I-ből, köszönhetően annak, hogy a Diósgyőr nyerni tudott a már bajnok Videoton ellen. Horváth a bajnokság tisztaságát vonta kétségbe, de vajon igaza van-e a trénernek?

Gyorsan szögezzük el: az MLSZ döntéshozóinak tökéletes hozzá nem értését bizonyítja, hogy a bajnokságban az egyik csapat több alkalommal játszik hazai környezetben, mint a másik, ezzel jogosulatlan előnyhöz jut.

Gyorsan tegyük hozzá: azt, hogy ezt a szinte már minden sportvezető által szidott rendszert teljes mellszélességgel védik, csak tovább növeli a hozzá nem értést.

Mondjuk azonban el, hogy az elmúlt évek izgalmas végjátékai tökéletesen alátámasztják a 12 csapatos bajnokság létjogosultságát, így azt gondolom, a megoldás az lenne, ha nem három, hanem négy kört játszanának a csapatok. Úgyis olyan országokhoz szeretnénk felzárkozni, ahol szerda-szombat ritmusban játszanak a csapatok, legyen hát ez így nálunk is!

És akkor Horváth Feri...
Nos, valljuk be őszintén, a „Mi lenne akkor, ha a Fradi és a Videoton is a bajnoki címért játszott volna és én felállítottam volna a csapatomat a Fradi ellen hat ifi játékossal? Vérig lennének sértve és olvashatnám az újságokban, hogy én milyen szar ember vagyok” nyilatkozatban komoly igazság van.

Minden bizonnyal most mindenki Horváth Ferencet támadná és szidná. Mint ahogy most az „internet népe” teszi a Vidivel.

Csakhogy egyrészről melyikünk ne adna szerepet a tehetséges fiatal játékosoknak arra, hogy pályára lépjenek egy NB I-es meccsen úgy, hogy már bajnok a csapatunk? Másrészről a Vidi „hat ifistával” sem nem játszott alárendelt szerepet a Diósgyőr ellen.

De ami a legfontosabb: álljon ki bárhogy a Videoton, legyen bármi is a meccs eredménye, a Balmazújvárosnak a saját kezében volt a sorsa, de ezzel a lehetőséggel nem tudott élni mert...

Mert a csapata két öngólt is vétet a mindent eldöntő, bennmaradásról döntő meccsen.

És ezek után „nem néz ki jól”, ha az edző a másik meccsel foglalkozik.



Az MLSZ válaszolt: A kupadöntőben csak a szurkolók hibásak, a rendező nem! A kísérletezés jegyében semmi változás nem történt!