mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Augusztus 28. Stop! Nincs magyar csapat az európai kupákban! Stop!

Minden évben álmodunk. Mi szurkolók, újságírók, és talán a játékosok, klubvezetők is. Európai sikerekről, selejtezőbeli továbbjutásról, egy „aprócska” csoportkörről, Aztán már annak is örülünk, ha augusztusban látunk még magyar csapattal nemzetközi kupameccset.


 

 

 


 

Az elmúlt nyolc évben három alkalommal élte meg magyar csapat a futballőszt.

Bár sok sikert nem ért el a Debrecen a Bajnokok Ligája és Európa-liga csoportkörben, mégis mindenki jó szívvel emlékszik vissza ezekre a meccsekre.

Mert legalább ott voltunk.

Persze, ehhez a „jó szívvel” való visszaemlékezéshez el kell hessegetni a Loki szereplésével felmerülő bundagyanút, az UEFA-vizsgálatotokat (például a Fiorentina elleni gólparádé esetében), és eltiltásokat.

A Vid El-szereplését nem övezte ilyen ügy, sőt, kis szerencsével, vagy inkább mondjuk úgy, bátrabb játékkal akár a csoportból is továbbjuthatott volna a csapat. 

És hogy mi történ azóta?
A nagy semmi!

Amíg például Kazahsztánt egy csapat a BL-ben, kettő az El-ben képviseli, addig mi annak örülünk, hogy a Fradi milyen jó itthon, és azt hallgatjuk, hogy Pető-mester szerint nem lehetett eltüntetni a Vidi és a Poznań játékosok között lévő fizikális különbséget, pedig pont ő volt az egyik, aki tehetett volna ez ellen – a felkészülési időszakban. Mert már bocsánat, olyan nincs, hogy a vezetőedző egy hülye, de segítője egy zseni, csak senki nem hallgat rá.

 
Tegnap este óta azon gondolkoztam, miként is jellemezzem a magyar csapatok idei szereplését, ám annál jobban, mint Lantos Gábor újságíró megfogalmazta, nem lehet. Remélem, nem haragszik meg azért, hogy zárásként kölcsönveszem” a szavait:
"Ami a kupaidényt illeti: arról sokat már nem érdemes mondani. Ennyi volt, aztán jó napot. Elemezhetnénk, ahogyan a szakértők teszik ezt a különböző helyeken, de felesleges. Marad a Mennyei. Szépen idehaza a magunk alkotta álomvilágban, ahol a Fradi most éppen szárnyal és sokak szerint már bajnok. Hogy mennyit ér mindez, a walesi tartomány, az pontosan látszott idén júliusban, amikor szembe jött a Zseljo. Vagy tavaly a Rijeka. Vagy azelőtt az Alesund."

Köszönjük, ennyi!

 

 



Se víz, se villany, se gáz - elmarad a Pécs első bajnokija! Újabb pofon: A kazah, az azeri és liechtensteini foci is előttünk van!