mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Se víz, se villany, se gáz - elmarad a Pécs első bajnokija!

Korábban több alkalommal írtam arról, hogy kellene hozni egy szabályt, amely a klubokat szakmai, morális vagy gazdasági válságba sodró szakembereket, tulajdonosokat büntetné, hiszen lemondani egy posztról könnyű, utána felépíteni azt, amit a másik lerombolt – na az a nehéz. Ezt bizonyítja a mostani pécsi helyzet is.



Nem oly régen a pécsi szurkolók egy sírt ástak, és eltemették a pécsi futballt. Akkor talán ők sem gondolták, milyen mélyre. Persze, eközben gőzerővel szidták az MLSZ-t, de én akkor is azt mondtam: ebben az esetben nem a szabályokat egyszer végre betartó szövetség, hanem az a klubtulajdonos a hibás, aki ilyen helyzetbe hozta a klubbot.

Matyi Dezső évek alatt rengeteg adósságot halmozott fel, majd miután a kizárásig vezette a klubbot, egy jó üzletet csinálva -  300 millió mellett egy pécsi belvárosi ingatlant is kapott - kiszállt a pécsi futballból, terhes örökséget hagyva az új tulajra.

És miközben Matyi háborítatlanul éli életét, addig a PMFC nem tud kiállni az első bajnokijára.



 


Nem, nem az NB I-ben, nem is az NB III-ban, hanem a megye I-es bajnokságban.
Az ok prózai: a stadionban tartozások miatt nincs víz, villany, gáz.

A klubot üzemeltető Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. a baranyai labdarúgó szövetségtől, mert a mérkőzésnek helyet adó stadionban nincs víz, villany és gáz.  A PSN Zrt. közleményében azt írta: a megyei első osztályban szereplő csapat - amely az elmúlt szezonban még az élvonalban szerepelt, de licencproblémák miatt kizárták - augusztus 29-én találkozott volna a Szigetvárral, de a korábbi tulajdonos által felhalmozott köztartozások miatt az újmecsekaljai létesítményben még nincsenek meg a feltételek a mérkőzés szabályszerű és biztonságos előkészítéséhez.

Hát én olyan szépen elővenném Matyi Dezsőt, egy olyan szépen felelősségre vonnám – a Kecskemétről „lepattanó” tulajdonossal együtt – hogy utána kérni sem kellene, saját maga ajánlaná fel, hogy kifizetni a fennálló tartozásokat!

 



Magyar-román - Korai kapunyitás, alapos ellenőrzés Augusztus 28. Stop! Nincs magyar csapat az európai kupákban! Stop!