mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Haladás – Nyíregyháza: szünetben vendég, lefújáskor hazai – harmincötszörös szorzó!

A Haladás tegnap egygólos hátrányból fordítva végül 3-1-re legyőzte a Nyíregyházát. Bár jómagam sms-ben gratuláltam Mészöly Gézának, ez az eredmény túlmutat valamin. És erről Mészöly Géza tehet a legkevésbé, sőt!


Tény és való, Radó nagyszerűen játszott a második félidőben (fotó:mlsz.hu)

Ott ültem az MLSZ-ben, amikor Csányi Sándor elmondta, hogy három másik csapat mellett a Nyíregyháza sem kapott NB I-es licencet. Sőt, bár ezt nagyon egyik beszámoló sem emelte ki, Csányi Sándor hozzátette, valami nagyon nagy csodának kellene megtörténnie, hogy a most elutasított csapatok közül a fellebbezés után bárki kapjon indulási jogot, hiszen mint mondta „a licencadó testület alapos és átgondolt döntést hozott”

Ráadásul ne fellejtsük, a fellebbezéssel már nem lehet semmilyen hiányt pótolni, legfeljebb azt bizonyíthatják, hogy önhibájukon kívül nem érkezett meg valamilyen igazolás a szövetségbe.

Nos, mint arról beszámoltunk, Nyíregyházán a klubvezetők „önhibájukon kívüli” eseménynek vélik, hogy az egyik volt játékosuk egészen az UEFA-ig ment, mert öt éve vár pénzére. Pontosabban azt vélik „önhibájukon kívülinek”, hogy miután öt év elteltével, az UEFA ráhatásának következtében végre fizettek, az erről szóló igazolás nem érkezett meg.

Talán nem kellett volna öt évet várni a fizetéssel.

De itt most nem ez a téma, hanem az, hogy már ott, a sajtótájékoztatón elhangzott a kérdés, hogy a licencmegtagadások miatt mennyire lesz komoly a bajnokság hátralévő szakasza.

És igen, az egyik újságíró külön kiemelte, hogy a hétvégén rendeznek egy Haladás-Nyíregyháza meccset, ahol az egyik csapat az életéért küzd, a másik meg nem kapott licencet.

Csányi Sándor elmondta, bízik abban, hogy győz a sportszerűség.

Nos, tegnap a második félidőben Radó András parádézott, két góljával és egy gólpasszával elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Haladás végül hátrányból is megnyerte a mérkőzést, de…

A lefújás után Mátyus János nem Radó nagyszerű játékát emelte ki.
Nem szeretek közhelyeket puffogtatni, így inkább nem mondanék semmit. Annyi biztos, hogy érdekes dolgok történtek. Elégedett vagyok a csapatommal, gratulálok a játékosoknak. Készülünk a jövő heti mérkőzésre.

Hogy Mátyus mire gondolhatott, azt nem tudjuk, de zárásként álljon itt egy tény:
Haladás – Nyíregyháza: szünetben vendég, lefújáskor hazai – harmincötszörös szorzó!



Mire ez a nagy kecskeméti felháborodás? Átigazolási meglepetés: Leandro visszatér az Üllői útra!