mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Átigazolási meglepetés: Leandro visszatér az Üllői útra!

A háromszoros magyar bajnok, négyszeres MK-győztes, magyar válogatott Leandro aláírta szerződését a Ferencvárosi Torna Clubhoz!



Leandro 2002-ben igazolt a Ferencvárosi Torna Clubhoz. Itt négy sikeres szezont töltött. 2004-ben bajnok lett csapatával. Családi okok miatt 2005-ben egy évre hazautazott Brazíliába, ahol régi-új klubjával, az Atlético Paranaensevel egészen a Libertadores Kupa döntőjéig jutott. Ezt követően visszatért a Ferencvárosba, majd 2006 júliusában szerződött három évre a Debreceni VSC-hez. A 2006/2007-es idény során hat gólt lőtt. A 2007/2008-as szezonban nyolc gólt szerzett, ugyanannyit, mint a 2000/2001-es szezonban a Haladás, akkori nevén Oliver-Haladás játékosaként. A 2008/2009-es szezonban, 29 bajnoki fellépésen, 5 góllal segítette csapatát. Kulcsembere volt a 2009-ben a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutó csapatnak. A selejtezőkben fontos gólt szerzett a Levadia ellen Tallinnban. 2010 januárjában a ciprusi Omónia csapatába igazolt, azóta Cipruson játszik, épp a napokban jelentek meg olyan hírek, mely szerint szinte nélkülözhetetlen a csapatban

A fradi.hu beszámolója szerint Gera Zoltán, és Hajnal Tamás után tehát rövid időn belül Leandro a harmadik olyan futballista, aki többszörös magyar válogatott, és korábban maradandót alkotott a Ferencvárosnál.

- Örömteli, hogy Gera Zoltán és Hajnal Tamás után ismét egy olyan válogatott labdarúgót tudtunk szerződtetni, aki tudja, hogy mit jelent ebben a klubban játszani, hiszen egyszer már sikeres tudott lenni a Ferencvárossal - fogalmazott Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. - A koncepciónk része, hogy ilyen tudású és mentalitású futballistákkal szilárdítsuk meg a keretet. Azon dolgozunk tovább, hogy a nyári átigazolási időszakban tovább erősítsük a Ferencvárost, az új igazolásoknál a hangsúly nem a mennyiségen, hanem a minőségen van. Leandro érkezésével erősödni fog a bal oldalunk, hiszen mindenki tudja, hogy egy több poszton bevethető, minőségi labdarúgóról van szó.

(fotó: nso/archiv)



Haladás – Nyíregyháza: szünetben vendég, lefújáskor hazai – harmincötszörös szorzó! A mifocink.com-ra hivatkozott Havas Henrik!