mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nyíregyházi kamu

Sajnos nem tudom másképp nevezni: az emberek totális félrevezetése az, amivel Brekk János, a klub szakmai igazgatója védekezik a licencmegtagadás miatt. Sőt, kicsit továbbmegyek. Az emberek totális hülyének nézése.


Brekk János nyíregyházi klubvezető nyugodt,pedig...

Tegnap kiderült, hogy öt csapat nem kapta meg az NB I-es induláshoz szükséges licencet. Engem ebből négy egyáltalán nem lepett meg – a Pécstől, a Kecskeméttől és a Pápától nem most, hanem évekkel ezelőtt meg kellett volna vonni a licencet – ám a nyíregyházi helyzet engem is meglepett.

Aztán elolvastam Brekk János szakmai igazgatója, és rájöttem, hogy totálisan hülyének néznek mindenkit.

Kiderült ugyanis, hogy a klub azért nem kapott licencet, mert az egyik játékos brazil Diego Balbinot feljelentette a klubot az EUFA-nál fennálló tartozás miatt. Erre a következőket mondta Brekk János a Nemzeti Sport megkeresésére.
Nem aggódunk. Igazolni tudjuk, hogy kifizettük a játékost, aki már hozzá is jutott a pénzhez, erről igazolásunk is van. Megnyugtathatom szurkolóinkat, ott leszünk a következő évi élvonalbeli rajtnál. Igazolni tudjuk, hogy rajtunk kívülálló okok miatt nem érkezett meg idejében a teljesítés igazolását bizonyító papír, amelyet a fellebbezési határidőig benyújtunk. Ismétlem: nem aggódunk.

Na, kérem szépen, el nem tudom képzelni, milyen, a klubon kívülálló okok miatt nem érkezett meg idejében a teljesítés igazolását bizonyító papír.

Diego Balbinot – akinek a nevére szinte senki nem emlékszik, és aki egyébként 30 milliót követelt – ugyanis 2010 tavaszán játszott kilenc NB I-es meccset a csapatban.

Öt évvel ezelőtt.

Nos, öt év alatt akár gyalog is el lehet hozni egy teljesítésigazolást Brazíliából.

A játékos felé fennálló tartozás még az előző nyíregyházi vezetés sara, és semmi más nem történt, minthogy ezt a 30 milliót – ezt az összeget egyébként azzal fizettetném ki, aki idehozta a játékost, igaz, azt is vallom, nem az a hülye, aki elteszi ezt a pénzt, hanem aki odaadja – szerette volna „elkummantani” a mostani vezetés.

Miatta nem kapott licencet a Nyíregyháza. Pontosabban a felé fennálló tartozás miatt

Semmi más nem történt, csak a tulajdonosváltáskor átvállalt tartozások közül erre a 30 millióra úgy gondoltak, hogy nem kell kifizetni. Egészen egyszerűen nem gondolták, hogy a játékos elmegy az UEFA-ig, és amikor ez megtörtént, már késő volt.

Ez az ember – legyen bármilyen futballista is, szerződése volt és tartoznak neki – öt éve vár a pénzére.
Öt éve.

És élek a gyanúperrel, hogy soha nem kapta volna meg ezt az összeget, ha nem megy el az UEFA-hoz, ha a tartozás ténye nem veszélyeztetni a Nyíregyháza NB I-es licencét.

Egy ötéves tartozás kiegyenlítéséről szóló teljesítésigazolásáról szóló igazolás nem érkezett meg időben a klubon kívülálló okok miatt.

Na, ne nézzünk már mindenkit hülyének!

 



Öt csapat nem kapott licencet - biztosan csökken az NB I létszáma Meccs közben hazamentek a játékosok