mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az MLSZ-nek nincs véleménye arról, hogy a Pancho Arénát nem arra használják, amire a TAO-s támogatást kérték. Sőt...

Sajnos, azt kell hinnem, hogy az MLSZ nemcsak statisztál, hanem szemet is huny a felett, hogy az utánpótlásnak épített Pancho Arénában az elmúlt négy hónapban egyetlen utánpótlásmeccset sem rendeztek. Sőt, bár a jövőben játszik U19-es és U20-as válogatott is, egyik sem a Pancho Arénában lép pályára.


 

Múlt heti cikkemben elemeztem, hogy a 3,8 milliárd forintból épült, az eredeti kommunikáció szerint a Puskás Akadémia növendékeinek és az utánpótlás válogatottak otthonául szolgáló Pancho Arénában a nyári, korosztályos Eb óta egyetlen utánpótlás mérkőzést sem rendeztek. Akkor a Puskás Akadémia sajtófőnökétől hihetetlen válaszokat kaptam – de ő legalább válaszolt.

Az MLSZ az elmúlt nyolc hónapban egyetlen kérdésemre sem küldött választ. Most sem tette.

És hogy mi köze van az MLSZ-nek a Pancho Arénához?
Nos, a stadion 3,8 milliárd forintba került - melynek 70 százaléka TAO-s támogatást.
Amit véletlenül pont az MLSZ bírál el.

És bizony az MLSZ a TAO pénzek ellenőrző szerve is, azaz a honi futballszövetségnek kutya kötelessége lenne ellenőrizni, hogy a pénzek arra kerültek felhasználásra, amire kérték.

Nos, immár egyértelmű, hogy Felcsúton nem.
Mert bár megépült a stadion, ott hónapok óta egyetlen utánpótlás csapat és egyetlen korosztályos válogatott sem játszott.

Sőt, mondok jobbat: az MLSZ nem is tesz azért, hogy ez megváltozzon.
Pedig tehetne.
Az U19-es válogatott ugyanis 10-én Eb-selejtezőt játszik Azerbajdzsánnal. Nem, véletlenül sem a nekik épült Pancho Arénában, hanem Dunaújvárosban. Sőt, a 12-ei, Szlovénia elleni Eb-selejtezőre sem Felcsúton kerül sor, hanem Tatabányán.

Persze, az U21-as válogatottunk is szerepelhetne a szuperstadionban, hiszen a fiúk 13-án Finnország ellen játszanak, de a meccset Telkiben rendezik.


Természetesen kíváncsiak voltunk az MLSZ véleményére is, így kérdéseket küldtünk nekik. Ezeket:

- Tudnak-e arról, hogy eredetileg a Puskás Akadémia növendékeinek épített (és ezért milliárdos nagyságú TAO-s támogatást igénylő Pancho Arénában még sosem rendeztek korosztályos bajnoki mérkőzést?
- Amennyiben igaz, hogy az Aréna a korosztályos válogatottak otthona is, a soron következő U19-es és U20-as mérkőzéseket miért Telkiben, Dunaújvárosban és Kecskeméten rendezik?
- Mikor és milyen módon ellenőrzik a TAO-s támogatások felhasználását, mert bár felépült a Pancho Aréna, a klub közel sem arra használja, amire a TAO-s támogatást kapta?

 

Semmi meglepő nem történt: az MLSZ nem válaszolt.
Egymást követő négy nap is elküldtem a kérdéseket, egyik nap sem érkezett válasz.

Mindenestre mi köszönjük.



Az MLSZ vezetősége ismét bizonyította: nem ebben a világban élnek Kovács Péter történelmet írt Norvégiában, de nem elégszik meg ennyivel