mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Mészáros FC I. kiejti az NB I-ből Mészáros FC. II-őt?

A Diósgyőr az utolsó percekben szerzett góllal legyőzte ma a Puskás Akadémiát. Az a Diósgyőr, amely csak akkor bízhatott a bennmaradásban, ha ezt a meccset megnyeri.  Azt a Puskás Akadémiát, amelyik minden bizonnyal második lesz a bajnokságban. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem Mészáros Lőrinc lenne mind a két csapatnak a tulajdonosa. Bocsánat, strómanja.


 

Persze, tudjuk, hogy nem Mészáros Lőrinc a tulajdonosa a DVTK-nak. Egy olyan cég, melynek képviseletében tulajdonosként az a Dr. Magyar Mátyás nyilatkozott, aki nem mellesleg a Puskás Akadémiánál mint a serülésellátásért felelős orvos szerepel. És akinek 16 százalék tulajdonrésze van egy olyan cégben, amiben Mészáros Lőrincnek 32 százalék tulajdonrésze van.  No meg persze tulajdonos az a Szijj László is, akinek a jachtján vakációzott Szijjártó Péter, és aki egy egyik legnagyobb üzlettársa Mészáros Lőrincnek.

Tehát nagyjából mindenki tudja ebben az országban, hogy Diósgyőrben nagyjából az történik, amit Mészáros Lőrinc – vagy inkább az ő „főnöke” – diktál.  És az egészben az a legnagyobb baj, hogy az MLSZ-ben is mindenki tudja ezt, és szépen mindenki hallgat!

Nos, úgy alakult, hogy az egyes számú Mészáros (vagy főnöke) FC, a Puskás Akadémia ideig-óráig harcban volt a bajnoki címért, amit persze talán Felcsúton sem gondolt senki komolyan. Véletlenül ez a csapat épp azután játszott a Mészáros (vagy főnöke) FC II-vel, azaz a Diósgyőrrel, miután eldőlt, az idei bajnokság is a Ferencvárosgyőzelmét hozza.

És minő véletlen, az eddig bukdácsoló Diósgyőr az előző fordulóban legyőzte azt a Budafokot, amelynek  tiszteletbeli elnöke az a Jakab János, aki korábban a Puskás Akadémiánál a felügyelő bizottság elnöke volt, és Orbán Viktor jóbarátja, majd most legyőzte a Puskás Akadémiát is, akinek a tulajdonosa lényegében ugyanaz, mint a Diósgyőr tulajdonosa.

És ha mindez még nem lenne elég, ez a nagyszerű Diósgyőri győzelem pont azon a napon történt, melynek reggelén bejelentették: a DVTK, mint az észak-kelet magyarországi térség egyik legmeghatározóbb sportegyesülete,  300 millió forintos állami támogatásban részesül.

Persze, simán lehet, hogy mindez kevés lesz a Diósgyőrnek, de az esélyt most bőven megkapta arra, hogy legyen még...esélye a bennmaradásra.

Hiába no, ezek a véletlen egybeesések….

 



A játék megbüntette az Izrael ellen nagyképűen játszó magyar csapatot! Behozzák a tavalyi "buktát"?