mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Behozzák a tavalyi "buktát"?

Alig egy évvel ezelőtt azt írtam, az NB II-es bajnokság félbeszakításával nagy bajba került a Budafok, mert ők egyáltalán nem akartak feljutni, de az első helyükből szépen kereshettek volna. Most úgy néz ki, behozzák a lemaradást!

 

 

Az elmúlt héten több olyan komment is érkezett – leginkább a DVTK-Puskás összecsapással kapcsolatban írt jegyzetemre – hogy ha olyan „jól értesült” vagyok, akkor miért nem a meccsek előtt írom meg a „tutit”.

Nos, nem az a lényeg, hogy jól értesült vagyok-e vagy sem, hanem az, hogy rózsaszín szemüveg nélkül nézem-e a magyar futballt, vagy sem.

De ha már ez a kérdés felvetődik!

A Budafok feljutásával kapcsolatban alig egy évvel ezelőtt azt írtam: „az tehát már biztos – vagy legalábbis annak tűnik – hogy Budafok jövőre az NB I-ben szerepel majdRemélem, nagyon bízom abban, hogy komolyan is gondolják, mert bevallom, drukkolok a csapatnak. Szimpatikus brigád, épp ezért elhessegettem magamtól azokat a szóbeszédeket, melyeket azért meg lehetett hallani a futballpályák mellett. Azt, hogy a bajnokság hajrájába becsúszhat néhány nem várt vereség, miközben a mögöttük álló csapatok közül valamelyik sorra nyeri majd a meccseket.”

Tán mindenki tudja: a bajnokság idő előtti zárását elsősorban a Vasas sajnálta….és talán nem csak a Vasas. 

Ettől függetlenül a Budafok ugyanazt a szimpatikus játékát mutatta, mint az NB II-ben. Legalábbis egy ideig. Amikor aztán kiderült, hogy nem maradhatnak bent – ugye senki nem gondolta, hogy „fentről” engedik a legkisebb gyereket maradni, hiszen nem engedték a Balmazújvárost sem, pedig neki nagyobb „hátszele” volt – jöttek a sokak által nem várt, és talán többek által várt eredmények.

Egy ötös a „nagyobb barát” Zalaegerszeg otthonában, hazai vereség a Mészáros FC II.-től, és most egy kilences otthon.

„Belementünk sajnos egy olyan vereségbe, amiről azt kell mondanom, hogy számomra megalázó. Nem is emlékszem arra, hogy lett volna kilenc kettes vereség az életemben. Mindegy is, hogy kilenc vagy hat, nagy vereség, nem osztálykülönbség, hanem annál is több volt a két csapat között, bár nem így kezdődött a mérkőzés. Rengeteg egyéni hibánk volt sajnos, de többet nem is akarok erről a mérkőzésről beszélni, mert az én számból most minden értékelhetetlen. Valami nem működik, az biztos” – mondta a lefújás után Csizmadia Csaba, a Budafok edzője, aki azzal a lendülettel le is mondott.

Láttunk már ilyet.

Láttunk már olyat is – a REAC és az Eger példájából - hogy évekkel később kiderült, az ilyen nagy vereségek nem csak az ellenfeleken múltak.

Talán most kellene lépni…..az MLSZ-nek.


Legjobb esetben az derül ki, hogy a Budafok tényleg ennyire gyenge!!!!
Legrosszabb esetben pedig.....

    



Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Mészáros FC I. kiejti az NB I-ből Mészáros FC. II-őt? Ilyen, amikor a bennfentesek előre tudják mikor érjük el a megfelelő oltási számot