mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A játék megbüntette az Izrael ellen nagyképűen játszó magyar csapatot!

Mit érdemel az a csapat, amely egy Európa-bajnoki selejtezősorozatban kikap a csoport leggyengébb csapatától? Természetesen kiesést. Így járt a magyar futsalválogatott is, amely ma vereséget szenvedett Fehéroroszországban, de az Eb-re való kijutás nem ma úszott el!

 

 

Rég kapott akkora esélyt a magyar futsalválogatott arra, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, mint most. A mieink ugyanis a minden tekintetben esélyes kazahok mellett a fehéroroszokkal és az izraeliekkel kerültek egy selejtezőcsoportba. Nem kellett volna tehát mást tenni, minthogy ebből a négyesből megcsípjék a második helyet.


Csapatunk utolsó csoportmérkőzésére hagyta a döntést. A feladat adott volt: pontot kellett szerezni Fehéroroszországban. A két csapat idén Budapesten egyszer már összemérte egymással az erejét, akkor a mieink nagy csatában 2-1-re nyerni tudtak. Most ez nem sikerült: a nézők előtt lejátszott összecsapáson ugyanis 5-2-es vereséget szenvedtünk.

Ám hozzá kell tenni, nem itt ment el a továbbjutás.

Az az izraeli válogatott, amelynek (már elnézést) szinte semmi köze nincs ehhez a sportághoz, összesen kilenc gólt tudott rúgni a hat selejtezőn – ebből hetet a magyar válogatottnak.

Ráadásul Budapesten.

Az az izraeli válogatott, amely múlt héten például 14-0-ra kapott ki a fehéroroszogtól, Budapesten simán, 7-3-ra nyerni tudott a magyar csapat ellen.

Ez az egyetlen győzelmük volt.

Semmi más nem történt, csak a játék megbüntette az Izrael ellen nagyképűen játszó magyar csapatot.

Mondhatnánk, hogy ebből a hibából tanulnunk kell, csak az a baj, hogy ebben a selejtezősorozatban már nincs idő javításra. Mi legfeljebb a tévében nézhetjük, ahogy a csoportelső kazahok, és a második helyen végző fehéroroszok az Eb-n játszanak majd. Igaz, elképzelhető, hogy rájuk azért még vár majd egy pótselejtező.



Petryt nem a politikai véleménye, hanem a kirekesztő, homofób nyilatkozata miatt rúgták ki! Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Mészáros FC I. kiejti az NB I-ből Mészáros FC. II-őt?