mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Fradi tehetségei retteghetnek, nehogy Kubatov kiemelje őket, mert akkor mehetnek a Fradiból?

Kubatov Gábor, a Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros elnöke nemrégiben interjút adott az ulloi129-nek, ahol szót ejtett többek között arról, hogy jelenleg is van 2-3 olyan fiatal játékos a keretben, akik képesek lehetnek tartósan bekerülni a felnőtt csapatba, mert alkalmasak a feladatra.  Alig telt el 5 nap, és mind a két tehetséges játékosról kiderült, hogy Zalaegerszegre igazolhatnak!

 

 

Óriási problémája a Ferencvárosnak, hogy évek óta egyetlen saját nevelésű játékos sem tud bekerülni a felnőtt csapatba. Persze egy-egy bemutatkozás mindig van, de tartósan egyetlen fiatal sem lesz a zöld-fehérek kezdő csapatának tagja, míg…
…és a pontok után hosszan lehetne sorolni az elmúlt százvalahány év ferencvárosi klasszisait, akik a serdülő csapatból lettek az Üllői út imádott sztárjai.
 Ma már erre esély sincs.

Egyrészről ma már a Fradinál sajnos alig hallani magyar szót, a keret hemzseg a külföldiektől (pontosan úgy, mint a legtöbb NB I-es klubnál), másrészről minden bizonnyal nagyon nagy gond van a kiválasztással és az utánpótlás-neveléssel is.  Az is biztosra vehető, hogy a Fradi nem mindig úgy értékeli és tarja meg tehetségeit, ahogy azt kellene, és bizony azt is hallani, hogy a szülők által zsebbe dugott „edzői apanázsokkal” az U19-ig eljuttatott gyerekekről kiderül, hogy közel sem annyira ügyesek, mint ahogy azt korábban gondolták róluk.

Bárhogy is legyen, biztos a rendszerben van a hiba, az ugyanis szinte elképzelhetetlen, hogy egy ilyen klubnál tíz év alatt ne legyen senki, aki odakerülhet az első csapathoz. Márpedig a Fradinál nincs egy ilyen játékos sem.

Most azonban Kubatov Gábor kiemelt a többiek közül néhány srácot.

Törekszünk arra, hogy minél többen, legalább a csapat fele magyar legyen, de nem tudom, hogyan fog ez sikerülni. Próbálkozunk, van egy-két kiválóságunk most is. Csontos Dominikből, Csonka Andrásból vagy Szánthó Regőből például lehet kiváló futballista, mert ki akarnak törni. Ha nekik azt mondjuk, hogy neki kell rontani az ellenfélnek, át kell harapni a torkukat, akkor ők azt fogják mondani, hogy gyerünk, és már induljunk is.”

Nos, lehet, hogy ma már inkább egyetlen ferencvárosi játékos sem szeretné, ha az elnök kiemelné őket….Alig telt el ugyanis pár nap, és napvilágot látott, hogy Csonka András és Szánthó Regő is távozhat, és Zalaegerszegre kerülhet.

Nem tudni, mi történt pár nap alatt. Lehet, hogy a srácok mégsem akarják senkinek átharapni a torkát, az is lehet, hogy több játéklehetőséget kapnának Zalában.

Persze, Kubatov azt is elmondta, hogy kölcsön is adhatják a játékosokat, hogy erősődjenek, csak ugye ha a Fradiban eddig nem ereősődtek bele az NB I-be, miért gondoljuk, hogy egy gyengébb csapatban, uram bocsá, gyengébb játékosok között majd beleerősődnek. No és az is előfordulhat, hogy a két játékos marad ott, ahol van, és 2-3 év múlva immár a Bajnokok Ligájában sikert-sikerre halmozó FTC alapemberei lesznek.

Én remélem, hogy így lesz, bár azt hiszem, nem nagy merészség kijelenteni, hogy ez utóbbinak van a legkisebb valószínűsége.

 



A hazai a legjobb Levelet írt a Fradi! Azaz ez itt egy HELYREIGAZÍTÁS!