mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Levelet írt a Fradi! Azaz ez itt egy HELYREIGAZÍTÁS!

Nagy örömmel tölt el minket, hogy a Ferencvárosnál olvassák a cikkeinket. Még akkor is, ha nem mindegyik tetszik nekik. Így van ez már évek óta. Így volt ez már Berki Kirsztián előtt, alatt és után is. És nem csak a Ferencvárosnál. Mindenhol, ahol nem szeretik, hogy olyanok is megjelennek, melyeket….Nincs ezzel semmi baj, hiszen ha mindenkinek minden tetszene, mindenki mindenben egyetértene, biztosan nem lennének viták, biztosan nem lépnénk semmiben előre. Nos, most levelet írt a Fradi -pontosabban egy ügyvéd. Levelet, mely helyreigazítási kérelmet tartalmaz. No nézzük...!

 

 

A mifocink.com című portálon  június 14-én http://www.mifocink.com/?p=6605   link alatt,  „A Fradi tehetségei retteghetnek, nehogy Kubatov kiemelje őket, mert akkor mehetnek a Fradiból? címmel jelent meg az a cikk, melyet a zöld-fehérek kifogásolnak.

 „A Fradi tehetségei retteghetnek, nehogy Kubatov kiemelje őket, mert akkor mehetnek a Fradiból?” című cikk címében kérdésnek álcázva valótlanul állította a szerző, hogy a klub tehetségei retteghetnek. Továbbá a cikk szerzője azt írja, hogy„az ugyanis szinte elképzelhetetlen, hogy egy ilyen klubnál tíz év alatt ne legyen senki, aki odakerülhet az első csapathoz. Márpedig a Fradinál nincs egy ilyen játékos sem.”

Ez az  állítás hamis, a Ferencváros szerint a valóság ezzel szemben az, hogy az FTC csapatában az elmúlt időkben 12 úgynevezett tehetséges fiatal is szerephez jutott, került oda az első csapathoz

Közülük többen most is a felnőtt keret stabil tagjai, míg a  Fradi tehetségei közül az említett 12 főn kívül az elmúlt 2 esztendőben 28 olyan labdarúgó szerepelt az NB I-es klubok valamelyikében, akik korábban az FTC utánpótlásában töltöttek el hosszabb-rövidebb időt.

 


Nos, kérem szépen.
A kérdés egy kérdés.
A címben feltett kérdés ráadásul eldöntendő kérdés, azaz igennel és nemmel lehet rá válaszolni! Jelzem, hogy a Ferencváros valótlanul feltételezi, hogy kérdésnek álcázva állítottunk valamit.

Kérdeztünk valamit!

Ami pedig az idézetet illeti: egészen pontosan a cikkben azt írtuk, hogy "Óriási problémája a Ferencvárosnak, hogy évek óta egyetlen saját nevelésű játékos sem tud bekerülni a felnőtt csapatba. Persze egy-egy bemutatkozás mindig van, de tartósan egyetlen fiatal sem lesz a zöld-fehérek kezdő csapatának tagja." 

Tehát azt ez szóval sem állítottuk, hogy nem kerülhet oda a felnőtt csapathoz egy-egy fiatal, (sőt!) hanem azt írtuk, hogy nem tud ottmaradni. Leginkább azért nem, mert nincs esélye tartósan – hangsúlyozzuk, tartósan – a Ferencváros alapemberévé – hangsúlyozzuk, alapemberévé - válni, köszönhetően a rengeteg külföldi játékosnak! Vagy valami másnak! Márpedig a Fradi szerint 12 olyan tehetséges fiatal van a klunál, akik most is a felnőtt keret tagjai. Kár, hogy a szurkolók talán négynek sem ismerik a nevét. És az az igazi fokmérő ám!

Az pedig, hogy az elmúlt 2 évben 28 olyan olyan labdarúgó szerepelt az NB I-es klubok valamelyikében, akik korábban az FTC utánpótlásában töltöttek el hosszabb-rövidebb időt, pont ezt bizonyítja – és nem a Fradi igazát. Talán ezt a koncepciót is meg kellene változtatni.


 

A levél szerint cikk azt is tartalmazza, hogy „azt is hallani, hogy a szülők által zsebbe dugott „edzői apanázsokkal” az U19-ig eljuttatott gyerekekről kiderül, hogy közel sem annyira ügyesek, mint ahogy azt korábban gondolták róluk.”

Ez alaptalan rágalom és nem felel meg a valóságnak. A valóság ezzel szemben az, hogy az FTC-ben nem dolgozhat és nem dolgozik olyan edző, aki a szülőktől, vagy bárkitől pénzt fogadna el azért, hogy bármilyen előnyben részesítsen bárkit.

 



Maradjunk annyiban, hogy amit az öltözőfolyón pusmognak, annak általában a 85-90 százaléka igaz. Szerintem, ezt a klub vezetői is "hallják". Nem mellesleg egy szóval sem írtuk, hogy most dolgoznak ilyen edzők a klubnál. Azt írtuk, hogy azokról a srácokról derül ki, hogy nem olyan ügyesek, mint várták, akiket IDÁIG eltoltak. A Ferencváros vezetőinek javaslom, keressék meg néhány olyan játékosnak a szüleit, akik már nem a Fradiban fociznak! Csak hogy tiszta legyen a kép számukra is. Bár ahogy tudom, a klubtókl az elmúlt néhány évben pont emiatt kellett néhány edzőnek távozni, mint ahogy pont emiatt nem beszélhet edző és szülő kettesben!



 

 

Nem csalás, nem ámítás, a helyreigazítási kérelem attól a Ferencvárostól érkezett, amely a Lokomotiva Zagreb horvát focicsapat Facebook-bejegyzése szerint 14 millió horvát kunáért, azaz 655 millió forintért vette meg  Myrto Uzunit, a nyolcszoros albán válogatott balszélsőt! Nem mellesleg Uzuni piaci értéke egyébként a Transfermarkt szerint jelenleg 800 ezer euró, a Fradi tehát ezt az értéket is jócskán túlfizette, a 655 millió forint ugyanis kb. 1,8 millió eurónak felel meg.

Mindezt azért, hogy a rengeteg tehetséges ferencvárosi fiatalnak legyen kitől tanulnia.

 

És mielőtt elfelejtenénk:  a levélben benne van, hogy ebben a cikkben mindenképpen legyen benne, hogy , idézem „A leírtakért a klubtól elnézést kérünk”!

 

 



A Fradi tehetségei retteghetnek, nehogy Kubatov kiemelje őket, mert akkor mehetnek a Fradiból? Sokaknak nehéz elviselni, hogy nem mindenhol mondhatják meg, mi jelenik meg, és mi nem!