mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A hazai a legjobb

Üdvözölendő folyamatok történnek az NB I-ben. Úgy néz ki, a klubvezetők egyre inkább rájönnek, felesleges külföldi edző kezébe adni az irányítás, így egyre több kispadra ül le magyar tréner. Olyan jó lenne leírni, hogy ugyanez igaz a játékosokra is, de itt még nem tartunk.

Eddig három csapatnál történt váltás a kispadon a nyáron.
Honvéd, Kisvárda, Vidi!

És a mind a három kispadra magyar edző ülhetett le.
A Honvédnál Bódog Tamás, a Kisvárdánál Supka Attila míg a Vidinél Márton Gábor lett a befutó.

Meglepetésben tehát nincs hiány, hiszen a Vidinél immár évek óta azt gondolják, hogy külföldi edzővel érhetnek fel a csúcsra, míg a Honvédnál a tavaszt kivéve szintén külföldi edzőben bíztak mostanában, sőt Kisvárdáról is olyan hírek érkeztek, hogy külföldi edző vezetoi majd a csapatot.

De ennek most végre.

A nemsokára induló NB I 12 csapatából nyolcnál van magyar tréner, és a számot gyarapíthatja a ZTE, hiszen még keresik a Vidihez távozó Márton utódját – bár a hírek szerint az Újpesttől búcsúzó Vignjevic lehet a befutó.

Mindez azt jelenti, hogy csak a Ferencvárosnál, a feljutó MTK-nál és az Újpestnél bíznak még mindig a külföldi trénerben, bár hozzá kell tenni, hogy ebből két csapat – a Fradi és az MTK – toronymagasan nyert bajnokságot, míg Újpestet a sírból hozta vissza a menet közben kinevezett külföldi edző, így nyílván megérdemli a további bizalmat.

Üdvözölendő a trend, hiszen végre a magyar edzők is szerepet kapnak, és olyan jó lenne, ha végre a vezetők arra is rájönnének, hogy teljesen felesleges nevesincs külföldiek játékosokkal elárasztani a csapatokat, mert a nagy többség semmivel sem teljesít jobban, mint a magyar játékos!



Szólásszabadság MLSZ módra: Azért kapott 200 ezres büntetést Osztermájer Gábor, mert egyetértett Kuttorral! A Fradi tehetségei retteghetnek, nehogy Kubatov kiemelje őket, mert akkor mehetnek a Fradiból?