mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szólásszabadság MLSZ módra: Azért kapott 200 ezres büntetést Osztermájer Gábor, mert egyetértett Kuttorral!

Tán nem túlzás, hogy Osztermájer Gábor  nevét sokan megjegyezték idén. Pakson és Debrecenben mindenképpen. A háromgyermekes családapa volt az, aki a csodával határos módon benntartotta a Paksot az NB I-ben. És az, akinek még tudott meglepetést okozni az MLSZ. Legfőképp azzal, hogy lényegében három szóért – „egyetértek Kuttor Attilával” – megbüntette 200 ezer forintra.

A Paks nagy menetelést hajtott végre Osztermájer Gábor vezetésével. A korábban a paksi utánpótlásban dolgozó szakember irányításával ugyanis l 22 meccsen 31 pontot, - 8 győzelem, 7-7 döntetlennel és vereséggel – szerzett a Paks, és ezzel, ha az utolsó fordulóban is, de bennmaradt az NB I-ben.

A tréner egyébként – mint azt  mno.hu cikkében többek között elmondta – az edzősködés mellett a mai napig bejár munkahelyére, a Paksi Atomerőműbe, és pontosan tudja, hogy az NB I-ben dolgozni nem nyugdíjas állás.

A legnagyobb meglepetés mégis akkor érte, amikor az MLSZ megbüntette őt egy másik edző, Kuttor Attila nyilatkozatáért. Pontosabban azért, mert egyetértet a mezőkövesdi trénerrel.

Mint biztosan sokan emlékeznek rá, Kuttor Attila élőben, a televízióban mondta el véleményét a honi szövetségről és a játékvezetők tevékenységéről. Szókimondásáért kemény büntetést kapott az MLSZ-től, kimondva azt, hogy a szövetség szent és sérthetetlen – még akkor is, ha oltári nagy baromságokat is csinálnak (már bocsánat) az ott dolgozók.

Nos, ezzel a nyilatkozattal értett egyet Osztermajer Gábor. Pontosabban a Diósgyőr elleni meccs után az merészelte nyilatkozni, hogy "Kuttor Attila minden szavával egyetértek. Tiszta sor, hogy les volt az a gól”.

Nos kérem, erre az MLSZ nem azt nézte meg, hogy valóban les volt-e az a gól, sőt, nem a játékvezetőt tiltotta el – hanem a paksi trénert büntette meg.

Kétszázezer forintra.
Csak úgy, a szólásszabadság jegyében.

  



Katelarisz nem játszott saját szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt, melyek Sallói szerint nem is rasszisták A hazai a legjobb