mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Katelarisz nem játszott saját szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt, melyek Sallói szerint nem is rasszisták

Fanosz Katelarisz, a ZTE ciprusi játékosa csillagos ötöst kapott emberségből. Saját klubja sportigazgatója, Sallói István egyest. (Sport)Igazgatói megrovással.

"Már a bemelegítésünk alatt hallottam, hogy a saját klubom szurkolói rasszista dalokat énekelnek és huhognak az ellenfél játékosainak. Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy lejövök a pláyáról és nem melegítek tovább."

Fanos Katelaris télen az Omonia Nicosiából került Zalaegerszegre. A fiatal játékos nemcsak az NB I-ben lépett rendszeresen pályára, de meghívót kapott hazája válogatottjába is.

Most viszont azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nem volt hajlandó pályára lépni az utolsó fordulóban, a Vidi ellen lejátszott mérkőzésen, mert saját klubja szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal szidták az ellenfél játékosát.

Katelarisz  - akinek édesanyja kongói - erről saját facebook posztján vallott, ahol  elárulta, miután hallotta a szurkolók huhogását, amellyel az ellenfél játékosait célozták, közölte Márton Gábor vezetőedzővel, hogy nem áll be.

A futballistát megszólaltatta az egyik ciprusi újság, ahol többek között a következőket mondta:


„Először is büszke fekete ember vagyok. Már a bemelegítésünk alatt hallottam, hogy a saját klubom szurkolói rasszista dalokat énekelnek és huhognak az ellenfél játékosainak. Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy lejövök a pláyáról és nem melegítek tovább. Nem akartam egy percet sem játszani. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudom megakadályozni ezeket a megnyilvánulásokat, de a jövőben is harcolni fogok a jogainkért egészen a halálom napjáig. Nincs helye a rasszizmusnak sem a pályán, sem azon kívül”

 

 Nos, Katelarisz ezzel mindenképpen csillagos ötös osztályzatot kapott emberségből. Nagy kár, hogy klubja sportigazgatója, Sallói István nem követte a jó példát.

 

„A klub ezt az incidenst a legnagyobb igyekezete ellenére sem előzhette meg, előzetesen nehéz kiszűrni ezeket a nézőket, akik valószínűleg nem is rasszisták, csak valahogy cukkolni akarták az ellenfelet”  - nyilatkozta a Nemzeti Sportban Sallói, aki mintha még sosem lett volna futballmeccsen, olyan, mintha sosem hallott volna rasszista megnyilvánulást.

Persze, ez nincs is így, hiszen Sallói hozzátette, hogy ő is hallotta, elítéli a szurkolók cselekedetét, sőt, tenni is fognak azért, hogy máskor ilyen ne forduljon elő. Sőt, a klub közleményt is adott ki, melyben elítéli a szurkolók viselkedést, bár az interjúben Sallói hozzátette, szerinte ezért egy játékos nem hagyhatja cserben saját klubját.

Mondjuk, a sportigazgató nyilatkozatában az az érdekes, hogy Sallói hallotta és elítéli azt, ami szerinte nem is az volt, amit ő maga elítél!?

Vagy hogy is van ez most?



Szállt egy pofon a kispesti öltözőben Szólásszabadság MLSZ módra: Azért kapott 200 ezres büntetést Osztermájer Gábor, mert egyetértett Kuttorral!