mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Idén végre nem jutott be a Fradi a BL-csoportkörbe!

Nem kevertem összes semmit. Az elmúlt években ugyanis  a Fradi mindig bejutott a BL csoportkörbe. Legalábbis a vezetők azt kommunikálták, hogy most aztán már tényleg minden klappol. Nagy kár, hogy ezt mindig november-december környékén mondták – akkor, amikor a Fradi már hónapok óta nem volt versenyben az európiai kupaszintéren.

 

Idén nagy változás történt a csapatnál.

Merthogy most valóban bejutott a Fradi az El-csoportba, és ettől nem az a vízió, hogy most már jöhet a BL is.
Legyünk racionálisak, a Bajnokok Ligája csoportköre még messze van tőlünk… A közelmúltban érdekes beszélgetésem volt a Dinamo Zagreb egyik vezetőjével. Amikor a BL-selejtezőben összesorsoltak bennünket, kérdezte tőlem: mi a célunk? Mondtam, mi más lenne, mint a csoportkör. Miért? Nem értettem a kérdést… Aztán elmagyarázták, nekik volt olyan szezonjuk, amikor a Bajnokok Ligájában, és volt, hogy az El-ben futballoztak a csoportkörben. A BL-ben megverte őket mindenki, rossz volt a hangulat az öltözőben, a klubnál, a médiában, a szurkolók között. Kaptak egy bónuszt a főtábláért, utána nem kerestek pénzt. Az El-ben volt döntetlen, győzelem, továbbjutás, mindenki boldog volt, anyagilag pedig a végén húztak egy vonalat, és kiderült, nagyjából ugyanannyit kerestek, mégsem lehetett összehasonlítani a kettőt. Ebből is látszik, mindenkinek a saját szintjén kell sikeresnek lennie. Nyilvánvaló, esély mindig van, és az a cél, hogy egyszer a legjobbak közé kerüljünk, de a Bajnokok Ligája elitköre még nem a mostani Ferencváros szintje.” - nyilatkozta Orosz Pál a Nemzeti Sportnak.

 

No kérem szépen: ez volt az, ami eddig hiányzott a Fradinál – és hiányzik a magyar futballban.

A racionalitás.

Merthogy Orosz Pál még csak az sem mondja, hogy a csapatnak mostantól minden évben kötelező bejutni a csoportkörbe.
„A cél, hogy a csapat az Európa-liga csoportkörében megvesse a lábát. Ami nem jelenti azt, hogy minden esztendőben ott lehetünk a csoportkörben, hiszen ez rendkívül nehéz. Viszont ha a következő öt évben háromszor szerepelnénk benne, elégedett lennék.”

Nos, azt kell mondanom, ezzel a szurkolók is elégedettek lennének.
Már csak az kellene, hogy a magyar futball összes vezetője ilyen reálisan értékeljen!

 

 



Karakter nélküli játékosokkal nem lehetünk sikeresek! JUNA, Márkus FC....Vasas - olyan becsületes és korrekt emberekre van szüksége a magyar futballnak, mint Nagy Miklós