mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

JUNA, Márkus FC....Vasas - olyan becsületes és korrekt emberekre van szüksége a magyar futballnak, mint Nagy Miklós

Mikor egymás ellen játszottunk a pestszentlőrinci futsalbajnokságban, vagy amikor már egy csapatban szerepeltünk a Budapest Bajnokságban, még nem gondoltam, hogy egyszer Nagy Miklós lesz a Vasas FC tulajdonosa. Igaz, már akkor is saját csapatot csinált…kicsiben. Most viszont jöhet a nagyobb „kaland”. És az biztos, hogy olyan becsületes és korrekt emberekre van szüksége a magyar futballnak, mint ő.

 

Talán 2000-ben játszhattam először a JUNA nevezetű csapat ellen. A pestszentlőrinci futsalbajnokságban szereplő baráti társaság már akkor is egy (pontosabban két) ember kezében volt. Nagy Miklóséban.

Aztán a véletlen úgy hozta, hogy egy évet a nem túl nagy sikereket elérő, ám annál jobb közösséget alkotó Márkus FC-ben játszhattam – immár egy csapatban Nagy Miklóssal. Akinek a neve akkoriban nem volt benne a klub nevében, ám rendezesen szponzorálta azt.

Bevallom, azóta, mióta eljöttem a Márkus FC-ből – ami azóta már nem is létezik – nem találkoztam Nagy Miklóssal. Persze tudtam, hogy ő lett a tulajdonosa a Kubala Akadémiának, sőt, azt is hallottam, hogy esetleg megvenné a felnőtt csapatot, mégis kissé meglepetésként ért a hír: A Vasas SC közvetítésével Jámbor János értékesítette többségi tulajdonrészét, így a jövőben Nagy György, Vasas-kötődésű nagyvállalkozó és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosa közösen működtetik tovább a Vasas felnőtt labdarúgását.

- Kézenfekvő az a szervezeti felépítés, hogy a Vasas felnőtt és utánpótlás labdarúgása egységes tulajdonosi háttérrel, valamint egy kézben lévő sportigazgatói vezetéssel működjön. Számomra a résztulajdonlásnál is motiválóbb körülmény, hogy – a Vasas elnökségének megtisztelő előzetes támogatását élvezve – az új többségi tulajdonos felkért a Vasas Futball Club klubigazgatói feladatainak ellátására. Így hosszú idő után ismét egy kézbe kerül a Vasas felnőtt és utánpótlás labdarúgásának stratégiai és operatív irányítása. Ez fontos mérföldkő lehet a klub életében és alapját képezheti a hosszú távú, nyugodt és eredményes munkának. Ez a vezetési struktúra lehetővé teszi az egységes, erős, biztos alapokon nyugvó klubmodell kialakítását, a klub jövőképét jelentő utánpótlásképzés és a felnőtt futball szakmai munkájának összehangolását. A Vasas szurkolóinak megígérem, mindent elkövetek annak érdekében, hogy a Vasas Futball Club ismét a tradícióihoz méltó helyet foglalja el a futballtérképen – mondta a pár nappal ezelőtti tulajdonosváltás után Nagy Miklós a vasasfc.hu-n.

És Nagy Miklós nem is tétlenkedett sokáig, hiszen a Vasas szinte azonnal szerződést bontott Szanyó Károly vezetőedzővel, Ferenczi István pályaedzővel és Szűcs Lajos kapusedzővel. Ezzel egy időben a klub másfél évre szóló szerződést kötött ifj. Bene Ferenccel, aki vezetőedzőként fogja irányítani a január 3-án kezdődő felkészülést.  A pályaedzői feladatokat a továbbiakban Tóth András látja el, a csapat kapusedzője Lippai József lesz.

Nos, mint említettem, vagy 15 éve nem találkoztam Nagy Miklóssal, de nem hiszem, hogy sokat változott volna. Egy talpig becsületes és végtelenül korrekt ismertem meg akkor személyében, és remélem, sikeres lesz a Vasas tulajdonosaként.

Mert ilyen emberekre van szüksége a magyar futballnak!



Idén végre nem jutott be a Fradi a BL-csoportkörbe! Milyen utánpótlás-nevelés folyik a Fradinál, ha a felnőttbe fiatal magyar játékosokat vesznek milliókért?